Verstappen oogst lof in Monaco: "Misschien wel beste sector ooit!"

News
woensdag, 31 mei 2023 om 14:30
max verstappen fernando alonso gp monaco 2023f1685533867
Tegen alle verwachtingen in wist Max Verstappen in Monaco toch nog pole position te pakken. De Nederlander oogt nu veel lof voor zijn gedurfde laatste sector op het stratencircuit.
Normaal is zaterdag de dag waar veel fans naar uitkijken tijdens het raceweekend in Monaco. Op het circuit is het namelijk bijna onmogelijk om in te halen, waardoor de kwalificatie van zeer groot belang is. En juist op Monaco wordt het uiterste van de coureurs gevraagd, met krappe stukken en zeer technische secties.
Van tevoren werd voorspeld dat dit hét circuit zou zijn waarop Red Bull Racing verslagen kon worden. Daar leek het ook op, toen in Q3 van de kwalificatie eerst Esteban Ocon, toen Charles Leclerc en vervolgens Fernando Alonso een sterke tijd wisten neer te zetten. Aan het einde van de tweede sector had Max Verstappen een achterstand van maar liefst twee tienden op Alonso, waardoor pole position onmogelijk leek voor de Nederlander.
Toch wist Verstappen de snelste tijd neer te zetten, dankzij een bizarre laatste sector. Analist en voormalig F1-coureur Jolyon Palmer is in de nieuwe video op het F1-kanaal zwaar onder de indruk van de prestatie van de wereldkampioen.

“In Monaco zijn de muren altijd dichtbij, maar hoe dichterbij je komt, hoe sneller je gaat. Zo simpel is het. Je maakt het circuit hierdoor breder en kan je harder door de bochten. Dat is precies wat Max zo mooi doet, met zoveel commitment in de laatste sector. Ik moet zeggen dat het de beste sector is in Monaco die ik ooit heb gezien, misschien zelfs de allerbeste sector ooit in een kwalificatie. Het was zo goed!”

Tegenslag voor Perez

Waar Verstappen juist het weekend van zijn leven had, door de race zondag ook te winnen met uitstekend bandenmanagement, was het voor teamgenoot Sergio Perez een weekend om heel snel te vergeten. In de kwalificatie crashte hij meteen in Q1, waardoor hij achteraan moest starten.
Tijdens de race kwam de Mexicaan meerdere keren in contact met andere coureurs, waardoor hij niet verder kwam dan de zestiende plaats. Daarmee raakt het kampioenschap ook verder uit zicht, met respectievelijk 144 en 105 punten voor Verstappen en Perez.