Update - Storing bij ABN-Amro weer verholpen

News
woensdag, 20 januari 2021 om 16:15
bank pasf1606750580
Internetbankieren is op het moment wat lastiger. Althans, als je klant bij ABN-Amro of ING bent. Beide banken kampen namelijk met een storing die internetbankieren voor veel gebruikers niet mogelijk maakt.

Update 3 - ABN-Amro heeft storing opgelost

Mensen die weer willen internetbankieren kunnen nu hun gang gaan. De storing bij de ABN-Amro is namelijk weer opgelost. Op allestoringen.nl is ook te zien dat het aantal meldingen in de loop van de dag is afgenomen. Nu is het hopen dat de bank morgen niet opnieuw een storing heeft. Volgens een woordvoerder van de ABN-Amro was het probleem waarschijnlijk een nieuwe technische storing, maar kan dat niet met zekerheid gezegd worden, zo meldt NU.nl.

Update 2 - Ook 20 januari 2021 brengt een storing bij ABN-Amro mee

Waar ABN-Amro de storing van gisteren weer opgelost heeft, was de mogelijkheid om te internetbankieren van korte duur. Vandaag is er namelijk wederom een storing bij ABN gaande. De storing wordt gemeld via allestoringen.nl en draait net als gisteren om internetbankieren. Rond de klik van 10 uur begonnen de meldingen binnen te kopen op de site, waar eerst inloggen het probleem leek te zijn. Op het moment van schrijven lijken er ook weer problemen met iDEAL en Tikkie te zijn.
Of het probleem hetzelfde is als de storing van gisteren en hoe lang het duurt voor er een oplossing is, is onbekend.

Update - Internetbankieren weer bereikbaar bij ABN Amro en ING

ABN-Amro geeft sinds enkele minuten aan dat de storing met internetbankieren, Tikkie en iDEAL opgelost is. Alle diensten bij de bank zouden weer naar behoren moeten werken. De storing bij ING Bank is ook voorbij. Klanten kunnen sinds het einde van de middag weer gebruik maken van internetbankieren bij de bank.
Originele bericht:
De storing bij ABN-Amro is vandaag rond 14:30 uur begonnen en legt bij deze bank het internetverkeer plat. Hierdoor is internetbankieren bij de bank, inloggen via de ABN app en edentifier niet mogelijk. Ook kan de storing bij ABN problemen met iDEAL en Tikkie veroorzaken, die beide ook een storingsmelding hebben, en transacties met een creditcard bemoeilijken.
Bij collegabank ING is ook een storing gaande. Deze storing werd voor het eerst gemeld op allestoringen.nl rond de klok van 10, maar toen leek er nog niet echt iets aan de hand. Rond 13 uur nam het aantal meldingen hier ineens explosief toe en veranderde de status naar 'Storing bij ING Bank'. Ook bij deze bank betreft het voornamelijk problemen met inloggen.

Storing beperkt tot deze twee banken, ook storing bij Ziggo

De storing lijkt beperkt te zijn tot ABN-Amro en ING Bank. De Rabobank en SNS Bank lijken bijvoorbeeld nergens last van te hebben. De klanten van deze banken kunnen dus gewoon met hun bankzaken via het internet werken. De aard van de storing is niet bekend evenals wanneer er weer online bij de banken aan de slag gegaan kan worden.

Populair Nieuws