Twitch komt ook met een TikTok-achtige feed

News
woensdag, 23 augustus 2023 om 11:30
twitchf1632316873
TikTok heeft in korte tijd de social media-wereld veroverd en veel bedrijven kijken dan ook af bij de app. Zo komt ook Twitch nu met een TikTok-achtige feed voor clips van livestreams.
Op TikTok kun je eindeloos scrollen door korte video’s en op die manier je hele dag vullen. Het is zo verslavend dat TikTok verreweg de populairste social media app is geworden onder jongeren en veel concurrenten hebben inmiddels afgekeken bij het platform. Zo zijn Reels op Instagram vergelijkbaar met TikTok, net zoals de Shorts op YouTube.
Dat die platformen het systeem hebben overgenomen is niet zo vreemd, aangezien er al ondersteuning of zelfs een focus is op korte video’s van een minuut of korter. Bij korte video’s zal je alleen niet snel denken aan Twitch, het platform waarop content creators urenlang achter elkaar streamen. Toch heeft Twitch aangekondigd dat het een TikTok-achtige feed gaat testen.

Hoe werkt de nieuwe feed van Twitch?

Omdat de lange livestreams niet een goed middel zijn om te delen via een feed, heeft Twitch gekozen voor een andere aanpak. Het platform moedigt content creators namelijk aan om clips te maken van hoogtepunten na elke livestream. Die video’s worden vervolgens gedeeld via de zogeheten Discovery Feed. Gebruikers die genieten van een clip kunnen dan eenvoudig de streamer volgen en push-notificaties instellen.
Momenteel kunnen alleen geselecteerde gebruikers de Discovery Feed zien. De test wordt voornamelijk gebruikt om het algoritme te testen en feedback van de gebruikers te vergaren, voordat de feed officieel wordt gelanceerd.