Toekomstige PS5 features ontdekt op PlayStation-site?

News
woensdag, 30 september 2020 om 8:15
ps5 controllerf1592919068
De PS5 is nog niet uit, maar belooft een aantal toffe nieuwe features mee te nemen als de release er straks is. Naast deze features lijkt het erop dat Sony nog een aantal extra's in petto heeft om later uit te brengen. In de broncode van de PlayStation website is namelijk een aantal nieuwe features gevonden.
Oplettende Reddit-gebruiker Kgarvey heeft rond geneusd in de broncode van de PlayStation website. Daar ontdekte hij dat er mogelijk nieuwe features naar de PS5 komen na de releasedatum. Zo lijkt het erop dat de Sony console bij release niet alle PS4-games backwards compatible af kan spelen, maar dat Sony wel doorgaat met het beschikbaar maken van meer PS4-games op de console middels updates.
Verder ontdekte Kgarvey dat er mogelijk wenslijsten naar de PS5 komen, waarin je aan kunt geven elke games je nog wil hebben, playlists kunt delen met je vrienden en een party kunt creëren met maximaal 100 mensen. Daarnaast lijkt het erop dat de PS5 ook een cross-gen partychat functionaliteit gaat ontvangen. Als laatste lijkt het erop dat de console met cloud-savegames gaat werken die je handmatig tussen PlayStation Now en je console kunt verplaatsen.

Ontdekte features nog onzeker

Gezien Sony nog met geen woord gerept heeft over de nieuwe functies, op de backwards compatibility na, is dit op dit moment nog niet meer dan een gerucht dat je met een flinke korrel zout moet nemen. Er is nog even tijd voordat de PS5 in de schappen terecht komt en daarna zal Sony ongetwijfeld nog met een heleboel updates naar de console komen. OF dar dan ook nieuwe features bij zitten, is onbekend.