Steve Jobs krijgt 11 jaar na zijn dood nog een prestigieuze prijs

News
maandag, 04 juli 2022 om 16:30
Steve Jobs was een legende in de tech-wereld als de CEO van Apple. Nu bijna 11 jaar na zijn dood krijgt Jobs nog een prestigieuze prijs van de president van de Verenigde Staten.
Met Steve Jobs achter het stuur is Apple één van de grootste en meest invloedrijke bedrijven ter wereld geworden. We kunnen ons vandaag niet meer een wereld voorstellen zonder de iPhone, MacBook en iPad. En ook op het gebied van de PC is Jobs enorm belangrijk geweest. Velen vinden ook dat Apple niet meer zo revolutionair is, sinds het overlijden van de CEO in oktober 2011.
Voor al zijn prestaties wordt Steve Jobs nu postuum onderscheiden met de Presidential Medal of Freedom door president Joe Biden. Dat is bekendgemaakt in een aankondiging van het Witte Huis. Jobs is niet de enige die de prijs is ontvangst mag nemen, naast hem zijn er zestien andere Amerikanen die de Medal of Freedom krijgen, waaronder gymnast Simone Biles, voetballer Megan Rapinoe, acteur Denzel Washington en senator John McCain. Laatstgenoemde krijgt de prijs ook postuum.

De hoogste eer voor Steve Jobs

De Presidential Medal of Freedom is 'de hoogste eer die een burger kan krijgen' en wordt alleen uitgereikt aan individuen die 'een voorbeeldige bijdrage hebben geleverd aan de welvaart, de waarden of de veiligheid van de Verenigde Staten, de wereldvrede of andere belangrijke maatschappelijke, openbare of particuliere inspanningen.
De uitreiking van de prijs is later deze week. Op 7 juli mogen de genodigden langskomen op het Witte Huis om de Presidential Medal of Freedom in ontvangst te nemen van Joe Biden.

Populair Nieuws