Sony heeft opvallend patent voor minigames geregistreerd

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 13:30
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Sony komt geregeld met nieuwe patenten voor hardware en software. Nu heeft de uitgever een opvallend patent ingediend voor minigames.
We krijgen de laatste tijd steeds vaker te horen dat het tegenwoordig veel meer tijd kost om games te maken. Dat heeft Xbox Games Studios-baas Matt Booty deze week nog eens herhaald. Dat betekent dus dat we onszelf langer moeten vermaken met de games die we al in onze collectie hebben.
Sony heeft nu alleen een patent ingediend, die op een andere manier voor langer vermaak moet zorgen met bestaande games. Dat meldt Segment Next. Volgens de patentaanvraag is het een proces om minigames aan te maken voor games in je collectie.
Volgens het patent zouden spelers vervolgens nieuwe opdrachten of uitdagingen kunnen maken voor vrienden, die oorspronkelijk niet gemaakt zijn voor de game in kwestie. Het zou dus makkelijker worden gemaakt om used generated content te maken, zoals we dat al hebben gezien in andere games. Ook in Dreams, die door Sony zelf is uitgegeven, was het mogelijk om je eigen games te maken.

Games nieuw leven in blazen

Content die gemaakt wordt door andere spelers is vaak een goede manier om een game een lang leven te schenken. Zo wordt Counter-Strike bijvoorbeeld nog tot op de dag van vandaag massaal gespeeld, ook vanwege alle mogelijkheden voor user generated content. Epic Games heeft recent spelers ook tools gegeven om nieuwe maps en compleet nieuwe modi voor Fortnite te maken en het is zelfs mogelijk om daar geld mee te verdienen.

Populair Nieuws