Sony denkt dat het PlayStation 5 tekort aanhoudt tot 2022

News
maandag, 10 mei 2021 om 12:00
ps5 controllerf1592919068
Het PlayStation 5 tekort is een gigantisch probleem, want de console is nog steeds slecht leverbaar. Het vooruitzicht was al slecht, maar nu lijkt het nog erger. Zelfs Sony, de maker van het systeem, meldt dat de PlayStation 5 mogelijk voor 2022 niet makkelijk te krijgen gaat zijn.
Eerder was de verwachting van de topman van Sony, Jim Ryan, nog dat het tekort tot zeker juli zou aanhouden. Goed nieuws dachten wij, want dat betekent dat er eindelijk een beetje doorstroom in de verkoop komt. Maar helaas is dit niet het geval. CFO Hiroki Totoki had in een gesprek met een groep analisten laten weten dat de schaarste tot zeker nog 2022 aan gaat houden, meldt Bloomberg.
Totoki zei ook: “Zelfs als we de productie weten op te schroeven van de PlayStation 5, stijgt de vraag nog steeds boven het aanbod uit.” Sinds de release is de PlayStation 5 wereldwijd 7,8 miljoen keer verkocht. Dat moeten er in het aankomende boekjaar 14,8 miljoen worden, maar ook dat is misschien al hoog gegrepen. Het is dus nog afwachten tot er werkelijk verbetering in komt, maar de kans dat iedere speler dit jaar nog een PlayStation 5 kan krijgen, begint steeds kleiner te worden.

Niet alleen Sony lijdt onder het chiptekort

Niet alleen Sony en Microsoft lijden aan het wereldwijde chiptekort voor de consoles. Ook autofabrikanten, processor-bouwers en makers van grafische kaarten hebben productie stil moeten leggen of enorm moeten vertragen. De corona-maatregelen die wereldwijd zijn genomen hebben enorme impact gehad, maar ook het feit dat mensen door deze maatregelen veel thuis zaten en meer laptops of spelcomputers kochten, heeft hieraan bijgedragen.

Populair Nieuws