Snapchat komt met nieuwe functie om je real-time locatie te delen

News
maandag, 21 februari 2022 om 15:00
snap locatief1645524065
Snapchat-gebruikers konden al hun locatie delen op de Snap Map. In dit geval ging het om de laatste locatie waar ze de app gebruikten. Nu wordt het ook mogelijk om je real-time locatie te delen.
Deze nieuwe manier om je locatie te delen is bedoeld als ‘buddy system’ voor wanneer je bijvoorbeeld op date of in het donker naar huis gaat. De feature lijkt op de app 'Zoek mij' voor iOS, een samengevoegde versie van 'Zoek mijn iPhone' en 'Zoek mijn vrienden'. De Snapchat-functie kun je voor 15 minuten of enkele uren instellen voor individuele gebruikers. Wel moet je elkaar volgen om het aan te kunnen zetten.
Om het risico voor stalken of onder druk gezet te worden om je locatie constant te delen, kan je het delen stopzetten zonder dat de ander een melding krijgt. De functie staat standaard uit en vanwege veiligheidsredenen is er geen mogelijkheid om je locatie in één keer met al je Snapchat-vrienden te delen.

Zo zet je de Snapchat-functie aan

Om de functie aan te zetten in Snapchat ga je naar het profiel van één van je vrienden en selecteer je de duur van locatiedelen. De status van het delen kun je checken in je chatvenster.
Voor deze nieuwe update werkt Snapchat samen met It’s On Us, een Amerikaanse non-profitorganisatie gericht op het stoppen van seksueel geweld op campussen.
Dit is de tweede update die Snapchat deze maand aankondigt. Vorige week maakte het bedrijf bekend dat gebruikers vanaf 23 februari eindelijk hun username kunnen veranderen.