Samsung komt met scherm dat je kunt uitschuiven

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 17:30
samsung flex hybridf1672746469
De laatste jaren is duidelijk geworden dat een scherm niet langer een statisch object hoeft te zijn. Nu komt Samsung ook nog eens met een scherm dat je niet alleen kan uitvouwen, maar ook kan uitschuiven!
Deze week staat in het teken van de toekomst van technologie. Vanaf donderdag gaat namelijk CES 2023 van start, de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Voorafgaand aan de beurs heeft Samsung nu alleen al een zeer interessant product getoond: de Flex Hybrid. Dat meldt onder andere The Verge.
De Flex Hybrid van Samsung Displays is een prototype ontwerp. Dat betekent dat we dit specifieke product niet in de winkels gaan zien, maar dat het wel een blauwdruk vormt voor mogelijke toekomstige producten.
Vanaf de buitenkant lijkt het apparaat op een kleine laptop, maar wanneer je het uitvouwt ontstaat er een 10,5 inch scherm met een 4:3-beeldverhouding. Het scherm kan je vervolgens ook uitschuiven, om er een 12,4 inch scherm van te maken met een 16:10-beeldverhouding. Op die manier kan dus van een klein object ineens een groot scherm worden gemaakt.

Wat krijgen we te zien op CES 2023?

Het is de vraag of de Flex Hybrid getoond gaat worden op CES 2023, maar het Zuid-Koreaanse bedrijven neemt sowieso wel twee andere uitschuifbare schermen mee. De Flex Slidable Solo kan aan één kant worden vergroot, terwijl de Flex Slidable Duet aan twee kanten kan worden uitgebreid.
Naast Samsung zullen er ook andere techgiganten hun nieuwe technologieën laten zien op de beurs. Zo is de verwachting dat LG misschien haar flexibele scherm aan het publiek zal tonen.

Populair Nieuws