Redfall wordt net zoals Fallout 76 volgens Bethesda-topman

News
maandag, 04 september 2023 om 14:30
2022 06 18 redfall pf1682940198
Redfall heeft niet een bepaald succesvolle release gehad. Maar volgens Bethesda-topman Pete Hines zal de game van Arkane net zoals Fallout 76 worden.
Arkane Studios heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd met games als Dishonored, Deathloop en Prey. Bij veel spelers heeft de studio alleen krediet verspeeld met Redfall. De game had namelijk nogal wat technische problemen, met name op de Xbox consoles, en niet iedereen was fan van de gameplay loop.
De tegenvallende ontvangst betekent alleen niet dat Arkane Studios en uitgever Bethesda de game meteen laten vallen. Volgens Pete Hines, het hoofd van publishing bij Bethesda, wordt er namelijk doorgewerkt totdat het ‘een goede game’ wordt. Zo laat de topman weten in gesprek met GamesIndustry.biz.

“De lancering van The Elder Scrolls Online verliep niet vlekkeloos, maar we hielden vol. Hetzelfde geldt voor Fallout 76. Redfall is voor ons niet anders. Oké, we hebben niet de start gehad die we wilden, maar het is nog steeds een leuk spel en we blijven eraan werken. We gaan 60 frames per seconde doen. We gaan ervoor zorgen dat het een goed spel wordt, want we weten dat Game Pass als first-party studio eeuwig leeft.”

Geen zorgen voor Arkane Studios

Eerder heeft Microsoft al wat zorgen weggenomen bij Arkane Studios. In juni liet Matt Booty, het hoofd van Xbox Game Studios, weten dat de studio niet wordt gesloten door de tegenvallende lancering van Redfall.
Booty steekt ook de hand in eigen boezem. Volgens de topman zou Microsoft er namelijk meer aan gedaan moeten hebben om Arkane te ondersteunen bij het ontwikkelen van de game. Het was de eerste keer dat de ontwikkelaar een online co-op game maakte.

Populair Nieuws