PlayStation Store verwijdert gekochte films zonder refund

News
donderdag, 07 juli 2022 om 16:00
playstation storef1608624009
De PlayStation Store verkoopt al sinds vorig jaar geen films meer, maar nu gaat Sony wel heel ver. Volgens de uitgever worden gekochte films verwijderd en krijgen de klanten geen refund.
In sommige landen zien gebruikers binnenkort gekochte films uit hun collectie verdwijnen. Dat gaat momenteel vooral om Oostenrijk en Duitsland, waar films en TV content van Studio Canal verwijderd wordt uit de collectie door Sony. Dat heeft de uitgever gemeld in een blogpost en is gespot door Exputer.
Het gaat om een lange lijst aan films en andere content, waaronder titels als John Wick, Apocalypse Now, De Pianist, Goodbye Berlin, Saw, Daredevil en The Hunger Games. De films worden verwijderd vanwege globale licentie-rechten. Sony heeft niet meer de licentie om de betreffende films te verkopen of verhuren via de PlayStation Store.

Geen geld terug voor gekochte films

Sony heeft al in augustus 2021 besloten om geen films en series meer te verkopen via de online winkel, maar destijds werd wel gemeld dat consumenten de content gewoon konden blijven kijken. Daar komt dus vanaf september ineens een einde aan. Gebruikers zullen ook geen geld terugkrijgen voor de films die ze hebben gekocht.
Gebruikers zijn dan ook niet blij met de beslissing van Sony en hoe makkelijk de rechten voor kopers ingetrokken kunnen worden. Volgens hen zouden klanten gewoon de content moeten kunnen blijven kijken, ondanks dat de licenties voor het platform zijn verstreken. Sommigen vinden zelfs dat de actie van Sony onder diefstal valt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties