Palworld studio claimt doodsbedreigingen te hebben ontvangen

News
dinsdag, 23 januari 2024 om 12:00
2024 01 03 palworld ametralladoraf1706004397
Pocketpair, de studio achter Palworld, heeft sinds de release van hun nieuwe game veel reacties ontvangen. Maar niet alles is positief, want volgens de ontwikkelaar zitten er ook doodsbedreigingen tussen.
Sinds de explosieve lancering van Palworld met meer dan vijf miljoen verkopen, is de game vanuit het niets een sensatie geworden. Daardoor komt de game natuurlijk ook onder een flink vergrootglas te liggen. Zo zijn er fans die claimen dat de Pals in Palworld wel heel erg lijken op bepaalde Pokémon en mogelijk is er zelfs bewijs voor plagiaat.
De beschuldigingen van kopieerwerk zijn alleen niet het ergste wat ontwikkelaar Pocketpair heeft ontvangen. Bucky, de community manager voor Palworld, zegt via X dat hij meerdere doodsbedreigingen heeft ontvangen, evenals bedreigingen aan het adres van het bedrijf.
Ook Takuro Mizobe, de CEO van de ontwikkelaar, laat via het social media-platform weten dat er doodsbedreigingen zijn geweest, evenals ‘lasterlijke uitlatingen’.

“We ontvangen momenteel lasterlijke tweets tegen onze artiesten en sommige tweets lijken op doodsbedreigingen. Ik heb verschillende meningen ontvangen over Palworld, maar alle producties met betrekking tot Palworld worden begeleid door verschillende mensen, waaronder ikzelf, en ik ben verantwoordelijk voor de producties.”

Geen kopieerwerk bij Pokémon

In een eerder interview heeft de CEO laten weten dat zijn studio ‘geen intentie heeft’ om het intellectuel eigendom van andere bedrijven te gebruiken. Volgens Mizobe is er dan ook geen plagiaat gepleegd en zijn er ook geen juridische acties ondernomen.
De topman van Pocketpair stelt dat Pokémon sowieso niet één van de hoofdinspiraties is geweest voor Palworld. De game zou meer geïnspireerd zijn door survival games als Ark: Survival Evolved.