Oude Gmail mails terugvinden wordt stuk makkelijker

News
zaterdag, 25 september 2021 om 16:00
emailsf1632310692
Google brengt een update uit voor de mobiele versie van Gmail. De update moet het makkelijker maken om oude mails terug te vinden. Dit past het bedrijf aan door zoekfilters toe te voegen aan de app. Dit laat Google weten in een nieuwe blogpost.
Het kan erg veel tijd in beslag nemen om oudere emails terug te vinden in de app versie van Gmail. Het is makkelijker om oude emails te vinden via de computer. Op de desktop versie kan je namelijk zoekfilters gebruiken waaronder zoeken op afzender, onderwerp en bepaalde keywords.
In een tijd waar er steeds meer wordt gewerkt via smartphones en tablets kan zo'n verschil eigenlijk niet meer bestaan. Daarom komt er nu een update die deze filters ook naar Android brengt.
De verschillende filters kunnen afzonderlijk van elkaar worden gebruikt of gecombineerd. De filters zullen in de app verschijnen als een dropdown menu. Je kan er dan doorheen scrollen om de juiste filters toe te passen. Google heeft ook nog extra goed nieuws voor Android gebruikers. Er worden naast de al bestaande filters uit de desktop ook nieuwe toegevoegd in de update.

Wanneer beschikbaar?

De uitrol van de nieuwe update is op 20 september begonnen. Sommige gebruikers hebben deze functie dus al, maar anderen moeten er nog even op wachten. Google zegt in haar blog dat het de bedoeling is dat aan het einde van oktober iedere Gmail gebruiker vanaf zijn of haar smartphone of tablet toegang heeft tot de nieuwe functie.