Opmerkelijk: Hond doet een speedrun voor goed doel

News
vrijdag, 20 oktober 2023 om 13:30
Speedruns zijn vaak niet makkelijk om te leren: veel mensen bakken er niet zoveel van, dus je zou denken dat dieren al helemaal nergens komen. Maar het blijkt dat het wel degelijk kan. Er is een hond die kan speedrunnen en het zelfs gaat doen voor het goede doel.
Twee keer per jaar kun je bij Games Done Quick, een speedrun-evenement voor het goede doel, allerlei indrukwekkende speedruns zien, van bekende en onbekende games. Vaak komen daarbij ook speedruns aan bod die om de één of andere reden een beetje bijzonder zijn. Bij het eerstvolgende GDQ-evenement doet namelijk een hond mee.
Peanut Butter, zoals de viervoeter heet, speelt een wat minder bekende NES-game genaamd Gyromite. Eén van de game-modi van deze titel speel je normaal gepsroken met de NES-accessoire R.O.B. de robot (tegenwoordig vooral bekend als Smash Bros.-personage). Peanut Butter is door zijn baasje, speedrunner JSR_, getraind om de plek van R.O.B. in te nemen.
Het resultaat is vrij indrukwekkend. Op Speedrun.com is te zien dat het record in de Dog-assistance categorie, waarin Peanut Butter op dit moment de enige speler is, 25 minuten en 29 seconden is. Dat is minder dan een minuut trager dan het wereldrecord voor wie met R.O.B. speelt. Peanut Butter gebruikt geen hulpmiddelen, zoals speciale programma's of macro's.

Wanneer is de hondenspeedrun bij AGDQ?

Peanut Butter gaat zijn kunsten live laten zien tijdens AGDQ 2024, de wintereditie van Games Done Quick. Deze vindt plaats van 14 tot en met 21 januari 2024. Wanneer Peanut Butter zijn speedrun doet is nog niet bekend, maar er is al een uitgebreide lijst van games die tijdens het evenement gespeeld worden.

Populair Nieuws