Nintendo heeft nu officieel de Switch eShop gesloten in Rusland

News
zaterdag, 03 juni 2023 om 8:00
h2x1 nintendoeshop websiteportal nlnlf1605541460
Nintendo Switch-eigenaren in Rusland kunnen niet meer digitaal hun games kopen. Nintendo heeft namelijk officieel de eShop gesloten in het land.
Al meer dan een jaar geleden heeft Nintendo sancties aangekondigd tegen Rusland, als gevolg van de invasie van Oekraïne. Zo zou Nintendo geen producten, zoals consoles en games, meer exporteren naar Rusland. Ook werden er geen roebels meer geaccepteerd in de eShop.
Voor de digitale winkel van Nintendo zijn er nu nog meer veranderingen gekomen. Via een officiële aankondiging heeft de uitgever laten weten dat het vanaf nu niet meer mogelijk is om producten te kopen via de eShop. Of dat nu Switch games zijn, DLC of andere digitale diensten. Het is ook niet meer mogelijk om een nieuw account aan te maken met Rusland ingesteld als land.
Spelers die al eerder games of DLC hebben gekocht via de eShop, kunnen die producten wel gewoon opnieuw downloaden als ze het niet meer op hun Switch hebben staan. Spelers die nog een downloadcode of voucher hebben voor een game kunnen die alleen niet meer verzilveren.

CEO Nintendo Rusland bleef games verkopen

Ondanks het stopzetten van goederen naar Rusland, was het nog wel een tijd mogelijk om fysieke Switch games te kopen in het land. De CEO van Nintendo Rusland, Yasha Haddaji, had namelijk een importbedrijf opgezet om via een omweg games te importeren en te verkopen.
Haddaji werkt sinds 31 mei niet meer bij Nintendo, maar zijn andere bedrijf blijft nog wel bestaan. Nintendo heeft zelfs aangekondigd dat het een officiële samenwerking met het bedrijf heeft opgezet om ‘eerdere toewijding en service aan klanten te garanderen’.