Nieuwe spelers kunnen met gerust hart in Dragon's Dogma 2 duiken

News
dinsdag, 16 januari 2024 om 13:30
dragons dogma 2 headerf1695647836
Met sequels is het altijd de vraag of alles duidelijk is voor nieuwkomers. Maar volgens de director hoeven spelers van Dragon’s Dogma 2 zich daar geen zorgen over te maken.
Wanneer Dragon’s Dogma 2 uitkomt is het alweer bijna twaalf jaar geleden dat het origineel uitkwam. Veel spelers zullen dan mogelijk ook niet de originele Dragon’s Dogma gespeeld hebben. Het is dan ook de vraag of je dat nog moet doen voordat Dragon’s Dogma 2 verschijnt op 22 maart.
In een interview met GamesRadar laat Hideaki Itsuno weten dat het niet noodzakelijk is voor spelers om het eerste deel gespeeld te hebben. Ten minste, als het aankomt op het verhaal. De studio heeft daar namelijk rekening mee gehouden, door te zorgen voor een ‘logische’ verklaring dat alles uitgelegd wordt aan de spelers.

“Het spel begint met de protagonist die zijn geheugen kwijt is. Dus zelfs als dit de eerste keer is dat je Dragon's Dogma speelt, kun je er gerust in duiken.”

Een andere wereld

In november heeft producer Yoshiaki Hirabayashi laten weten dat het verhaal en de setting overeenkomen met het eerste deel. Zo stap je weer in de schoenen van de Arisen, wiens hart is gestolen door een draak. Maar hoewel de setting veel overeenkomsten toont, zal het verhaal zich wel afspelen in een 'parallelle wereld’.
Aangezien spelers weer de Arisen zijn, komt ook het Pawn-systeem terug. Spelers kunnen hun eigen Pawn ontwerpen en hun party aanvullen met twee andere Pawns, die ze kunnen lenen van andere spelers. Mogelijk zal je ook weer een beloning krijgen wanneer een andere speler jouw Pawn gebruikt in zijn of haar playthrough.