Nieuwe piratengame duikt op en kost niet heel veel geld

News
woensdag, 10 april 2024 om 12:30
peppergrinder 08f1692973493
Misschien heb je de laatste tijd gehoord van een nieuwe game genaamd Pepper Grinder. De game komt niet helemaal uit de lucht vallen, maar zal nog niet voor iedereen heel bekend zijn. Wat kun je eigenlijk in deze game verwachten?
De platformer is een welbekend genre: Mario, Sonic, Crash Bandicoot, veel iconen kennen hun oorsprong met rennen en springen. Maar ondanks de leeftijd van het genre kun je hier en daar nog een bijzondere twists vinden. In Pepper Grinder kan je personage bijvoorbeeld helemaal niet zo goed springen, maar wel graven.
Daarbij moet je niet denken aan een soort Shovel Knight: piraat Pepper graaft zich helemaal in met haar boor Grinder en beweegt zich door de aarde als een soort dolfijn. Dat is compleet met spectaculaire sprongen die je kunt maken wanneer je met een beetje vaart weer boven komt.
Wat moet een piraat met een grote boor, zitten ze normaal niet op een schip? Dat klopt, maar Pepper is gestrand en probeert haar schat terug te stelen van een rivaal.
De game is dus heel anders dan andere piratengames. Titels als het populaire Sea of Thieves (dat binnenkort naar PS5 komt) zetten echt in op het schattenjagen met een groot schip. Pepper Grinder kiest voor een andere aanpak en brengt zo de nodige variatie voor mensen die het piratenleven willen leiden in een game.

Waar is Pepper Grinder te koop? 

Pepper Grinder is momenteel nog niet op heel veel platformen te spelen. De game is beschikbaar op de Nintendo Switch en op PC, voor maar 15 euro. Die selectie is niet ongebruikelijk voor een indie-game. Het zijn beide populaire platformen voor gamers die graag indie-titels spelen. Of er ook Xbox- en PlayStation-versies komen weten we momenteel niet.
Het piratenleven hoef je trouwens niet alleen in videogames te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld ook het ruime sop kiezen in bordspellen. Wist je bijvoorbeeld dat de klassieker Catan een uitbreiding met piraten heeft?
Catan: Uitbreiding Piraten en Ontdekkers Bordspel Image
Catan: Uitbreiding Piraten en Ontdekkers Bordspel
EUR46.79
Op voorraad
Koop op bol.

Poll