'Nieuwe Microsoft Surface laptops zijn eerste AI PC's van het bedrijf'

News
vrijdag, 29 december 2023 om 12:00
2021 06 24 microsoft windows 11f1634815794
Microsoft komt geregeld met een refresh van de Surface laptops. Naar verluidt worden de nieuwe laptops die in 2024 verschijnen de eerste ‘AI PC’s’ van de techgigant.
Net zoals veel andere techbedrijven zet Microsoft flink in op kunstmatige intelligentie. Zo heeft de techgigant een groot aandeel in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT en DALL-E. Dat is ook de reden waarom zoekmachine Bing nu draait op dezelfde technologie als ChatGPT.
In de toekomst moeten ook veel AI-functies ingebakken worden in Windows en naar verluidt zullen de nieuwe Microsoft Surface laptops daar optimaal gebruik van maken. Volgens Windows Central worden de nieuwe laptops de eerste ‘AI PC’s’ van Microsoft.
De nieuwe Surface line-up wordt bovendien een unicum voor het bedrijf, door opties aan te bieden met Intel en Arm processors. Beiden met een next-gen NPU (neural processing unit) om de AI-mogelijkheden te verbeteren.

Concurrentie voor Apple?

Niet alleen intern worden er verandering gepland, ook het design gaat naar verluidt op de schop. De Surface Laptop 6 moet dunnere bezels krijgen, rondere hoeken en meer ports. Het model zou de directe concurrent moeten worden van de MacBook Air.
Voor de Surface Pro 10 zijn er minder drastische veranderingen gepland, met name voor het scherm. Zo zal het scherm ook rondere hoeken krijgen, kan het display helderder voor HDR-content en krijgt het scherm een anti-reflective coating. Daarnaast zou opvallend genoeg de resolutie omlaag gaan, maar alleen voor de goedkopere modellen.