Nieuw mondmasker van Razer heeft speakers om je stem te versterken

News
donderdag, 06 januari 2022 om 10:00
project hazelf1641458142
Razer heeft eerder al een zeer geavanceerd mondmasker gelanceerd, speciaal voor de coronapandemie. Nu komt het bedrijf met een verbeterde versie, die onder andere ingebouwde speakers heeft om je stem te versterken.
Als we één ding geleerd hebben van de coronapandemie, dan is het wel dat mondkapjes het volume van je stem flink kunnen verlagen. Het is dan ook een hele uitdaging om elkaar soms te verstaan, helemaal wanneer je in een drukke supermarkt staat en er ook nog eens een plexiglazen-wand hangt tussen jou en de medewerker.
Met haar nieuwe ‘mondmasker’ probeert Razer dat probleem op te lossen. Op CES 2022 heeft het techbedrijf namelijk de Razer Zephyr Pro aangekondigd, dat meldt The Verge. De grootste verandering ten opzichte van de normale Zephyr is dat de nieuwe variant voice amplification heeft. Wanneer je deze optie aanzet, via een knopje op de rechter intake, kan je je stem versterken met 60 decibel over één meter. De originele Zephyr had eigenlijk al een speaker moeten krijgen, maar die feature is uiteindelijk geschrapt tijdens productie.

Weinig verschil tussen oud en nieuw mondmasker

Naast de nieuwe toevoeging lijkt de Razer Zephyr Pro vrijwel identiek aan haar voorganger, inclusief als het aankomt op gewicht. En dat laatste is opvallend. Met extra speakers en de technologie die nodig is voor voice amplification zou je immers een zwaarder gewicht verwachten. Volgens Will Powers, het hoofd van Razer PR in de VS, komt dat door het dunner maken van de speaker grills door laser milling, waardoor het extra gewicht gecompenseerd kan worden.
Ook de accuduur is volgens Razer hetzelfde, waarmee je het mondmasker vijf a zes uur kan gebruiken totdat hij leeg is. Daarbij zal je volgens het bedrijf wel voice amplification moeten aanzetten wanneer je aan het praten en weer uitzetten als je klaar bent met een conversatie. Anders zal de nieuwe feature waarschijnlijk snel energie gaan slurpen. En je wil natuurlijk ook niet je directe omgeving je gehijg versterkt laten horen wanneer je ergens rondloopt in de stad.
Een releasedatum voor de Razer Zephyr Pro is nog niet bekend, maar het mondmasker zal ergens in 2022 moeten lanceren. De adviesprijs staat op 149,99 dollar. De originele versie van de Razer Zephyr werd gelanceerd met een prijskaartje van 99,99 dollar.

Populair Nieuws