Max Verstappen maakt grote fout tijdens Le Mans race

News
dinsdag, 18 januari 2022 om 12:30
rsz vr 191116 bragp487951f1585049969
Tijdens de virtuele Le Mans race die dit weekend gehouden werd, maakte wereldkampioen Max Verstappen een grote fout. Ondanks dat de Nederlander flink voorop lag, nam hij een bocht iets te aggressief en kwam hij terecht in een vernietigende spin.
De virtuele Le Mans race duurt 24 uur, net zoals de echte race die in juni wordt gehouden, en om de beurt nemen verschillende coureurs het stuur over. Het team van Max Verstappen nam deel onder de naam Team Redline, het team waar de Nederlander vaker virtuele races mee rijdt. Tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans maakte Verstappen een iets te agressieve zwaai met het stuur. Hierdoor maakte de auto een paar pirouettes en verloor twee van haar banden. Het team was meteen uitgeschakeld, wat erg jammer is aangezien Team Redline op dat moment aan kop reed. Verstappen wist bij de start zelf meteen de leiding te pakken.
In de vorige editie die in 2020 werd gehouden lag Max Verstappen ook aan kop met Team Redline. Toen moest het team het alleen opgeven door serverproblemen, wat voor grote onvrede heeft gezorgd.
Niet alleen F1-coureurs doen mee aan de Le Mans race. Ook F2-, British GT- en Esport-racers doen mee aan dit toernooi. Het team Realteam Hydrogen won dankzij Verstappen's fout de LMP klasse, terwijl de GTE klasse gewonnen is door BMW’s officiële Esport raceteam. Tijdens de race hebben zestien teams het moeten opgeven vanwege een kapotte auto, dit zijn er dertien meer dan toen de race achttien maanden geleden gehouden werd. 34 auto’s hebben de finish gehaald, in totaal deden vijftig teams mee.

Is Verstappen de enige die crashte?

Aangezien wij begrijpen dat je geen zin hebt om de 24 uur durende race terug te kijken is er een highlight video gemaakt van vijf minuten door Takumi 04, die hieronder te bekijken is. Hierin zijn de hoogtepunten van de race te zien en dus ook de crash van Verstappen. De Nederlandse topcoureur is niet de enige die zijn auto heeft laten crashen, ook een coureur van WRT onderging een heftige crash (voor zover een digitale crash heftig kan zijn).