Like A Dragon: Infinite Wealth krijgt gigantische map in vergelijking met voorgangers

News
maandag, 27 november 2023 om 17:30
like a dragon infinite wealthf1686505439
In januari kunnen liefhebbers van Like A Dragon (voorheen bekend als Yakuza) aan de slag met een nieuw deel in de reeks. En Like A Dragon: Infinite Wealth krijgt bovendien een gigantische map in vergelijking met eerdere games.
De Like A Dragon/Yakuza-franchise heeft altijd één constante factor gehad: de games hebben zich altijd afgespeeld in Japan. Daar komt alleen verandering in met de komst van Like A Dragon: Infinite Wealth. De nieuwe titel speelt zich namelijk af op het zonnige Hawaii.
Nu de franchise zich niet meer hoeft te houden aan de grenzen van een wijk of een gedeelte van een stad, kan er ook meteen meer gespeeld worden met de grootte van de map. Volgens Ryu Ga Gotoku Studio wordt de map van Infinite Wealth namelijk drie keer zo groot als die van Yakuza: Like A Dragon. En die game was voor de standaard van de franchise al gigantisch.
Op Twitter heeft de studio ook nieuwe screenshots gedeeld en onthuld welke locaties spelers kunnen bezoeken op hun vakantie naar Hawaii. Zo kunnen spelers naar Aloha Beach en het Anaconda Shopping Centre en Chinatown in Honolulu City. Daarnaast kan je ook naar District 5 toe gaan, waar de lokale maffia is gevestigd.

Niet alleen de map is groot

Waarschijnlijk kunnen spelers veel tijd steken in Like A Dragon: Infinite Wealth. Niet alleen is de wereld veel groter dan normaal, volgens studiobaas Masayoshi Yokoyama wordt de game een ‘monster entry’ en de langste titel in de franchise tot nu toe.
Infinite Wealth komt bovendien weer met twee protagonisten, net zoals dat het geval was met het geprezen Yakuza 0. Nieuwe hoofdrolspeler Ichiban Kasuga uit Yakuza: Like A Dragon krijgt namelijk gezelschap van oudgediende Kiryu Kazuma.