Larian Studios wil met DLC voor Baldur's Gate 3 aan de slag

News
woensdag, 30 augustus 2023 om 10:30
baldurs gate 3 header textlessf1693382420
RPG-fans genieten met volle teugen van Baldur’s Gate 3. Mogelijk blijft het ook niet bij de grote hoeveelheid content die de game nu al rijk is, want Larian Studios wil Baldur’s Gate 3 verder uitbreiden met DLC.
Sinds release wordt Baldur’s Gate 3 door bijna alle spelers geprezen. De game is bovendien ook opgeklommen tot de beste beoordeelde game van 2023 op Metacritic en OpenCritic. De RPG wordt met name geprezen door de hoeveelheid content en opties die de titel rijk is. Spelers kunnen met gemak tientallen, zo niet meer dan 100 uur in één playthrough steken.
Veel spelers zijn de komende dan ook nog wel even zoet met Baldur’s Gate 3, maar Larian Studios is ook druk bezig. De studio wil namelijk nog meer content aan het avontuur toevoegen. Dat heeft senior product manager Tom Butler gezegd in gesprek met IGN.

“We gaan eerst aan de slag met wat patches en dan nemen we allemaal even vakantie. Daarna gaan we beslissen wat we daarna gaan doen. Op het moment hebben we echt discussies daarover. We willen meer doen, we weten alleen nog niet precies wat.”

Baldur’s Gate 3 krijgt meer dan bug fixes

Larian Studios gaat zich voorlopig dus bezig houden met patches voor de grote RPG. Met name in Act 3 zitten er namelijk nog wat technische foutjes die de studio wil oplossen. Maar de patches zullen niet alleen bug fixes en andere cosmetische verbeteringen met zich meebrengen.
De tweede patch brengt namelijk ook veranderingen mee aan de epiloog van sommige Origin Characters. Daarvoor heeft Larian Studios geluisterd naar de feedback van spelers. In de toekomst zullen er ook nog andere veranderingen aan de personages worden aangebracht.