Kerstcadeau voor Lucasfilm-werknemers lekt ‘Star Wars’-project

News
dinsdag, 28 december 2021 om 10:15
Een kerstcadeau van Lucasfilm aan haar medewerkers suggereert mogelijk dat er een nieuw Star Wars-project in ontwikkeling is. Het zou gaan om Tales of the Jedi. Deze naam werd eerder gebruikt voor een stripboekenreeks die nu onder 'Legends' valt.
Werknemers van Lucasfilms kregen dit jaar een kerstcadeau dat lijkt te hinten naar een nieuw ‘Star Wars’-project. Werknemers kregen namelijk platenspelers met een opvallende doos. Aan de ene kant van de doos staan vier logo’s van aankomende projecten, namelijk Indiana Jones 5, The Book of Boba Fett, Andor en Obi-Wan Kenobi. Aan de andere kant staan vier andere logo’s, namelijk van Willow, The Bad Batch, Star Wars: Visions en - opvallend genoeg - Tales of the Jedi.
Er is niets aangekondigd over een nieuw project met de titel Tales of the Jedi. Maar omdat de andere logo's op de doos horen bij projecten waar Lucasfilm dit jaar actief aan werkte, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat ook Tales of the Jedi een terugkeer gaat maken.

Wat is Tales of the Jedi?

Tales of the Jedi is een stripboekenreeks uit de jaren 90 die werd uitgegeven door Dark Horse. De strips maken nu deel uit van de Legends-continuïteit en zijn dus geen canon meer. De comic bestaat uit hoofdstukken als 'Dark Lords of the Sith' en 'Knights of the Old Republic'. Deze verhalen spelen zich allemaal duizenden jaren voor de oorspronkelijke Star Wars-trilogie af.
In de strips werden de Great Hyperpace War en de Great Sith War verkend. Daarnaast worden we ook geïntroduceerd aan personages als Nomi Sunrider, Ulic Qel-Droma, Exar Kun, Freedon Nadd en Naga Sadow.
Het hoofdstuk Knights of The Old Republic uit Tales of the Jedi werd in 2003 opgevolgd door de welbekende game met dezelfde naam. In 2005 kwam er een vervolg op die game, genaamd Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. Ook de MMO The Old Republic kwam hier uit voort. Op dit moment wordt er gewerkt aan een remake van de originele KotOR.

Populair Nieuws