Joss Whedon ontkent beschuldigingen en noemt Justice League-acteur 'slecht'

News
dinsdag, 18 januari 2022 om 13:30
joss whedon marvelf1642500348
Joss Whedon, bekend van films als Justice League en Buffy the Vampire Slayer, reageert voor het eerst op beschuldigingen die acteurs hebben gemaakt over zijn wangedrag. Hij zou onprofessioneel zijn en slecht gemanierd.
Filmmaker Joss Whedon heeft de stilte verbroken over alle beschuldigingen tijdens het werken aan Justice League, Buffy the Vampire Slayer en meer. Volgens verschillende collega’s zou de filmmaker hebben gezorgd voor een onveilige werksfeer. De regisseur laat zijn kant van het verhaal horen in een interview met Vulture.
Meerdere acteurs en actrices waaronder Gal Gadot en Ray Fisher gaven rond februari 2021 hun mening over de sfeer op verschillende sets van de regisseur. Onder meer Justice League kwam hier naar boven maar ook de set van The Avengers en Buffy the Vampire Slayer.
Fisher, bekend als Cyborg in Justice League, vertelde dat Whedon beledigend en onprofessioneel gedrag vertoonde op de set. In een interview met The Hollywood Reporter in april 2021 vertelde de acteur dat hij het gevoel had de simpelste dingen te moeten uitleggen aan Whedon, dingen die als beledigend ervaren zouden worden door de zwarte gemeenschap. Joss Whedon ontkent dit verhaal en zegt dat het niks te maken heeft met het feit dat Fisher bijna volledig uit de film is geknipt. Whedon zegt dat het ligt aan het feit dat Fisher 'een slechte acteur is', dat hij uit de film is geschrapt.
Ook ontkent Whedon dat hij Gal Gadot heeft bedreigd op de set van Justice League. Volgens Whedon zou de actrice hem verkeerd hebben begrepen, omdat Engels niet haar eerste taal is.

Whedon erkent fout op Buffy set

Het enige moment van zelfreflectie dat Whedon lijkt te tonen is vanwege het verhaal van Charisma Carpenter, de actrice werkte samen met Whedon tijdens Buffy the Vampire Slayer. Charisma was tijdens het filmen van Buffy zwanger en vertelde een paar vervelende opmerkingen over haar zwangerschap te ontvangen van Whedon. Whedon vroeg haar of ze de baby wel wilde houden en beschuldigde haar van her saboteren van zijn show. “Ik was daar slecht gemanierd, de meeste ervaringen die ik met Charisma heb gehad zijn fijn. Al had ze soms moeite met haar teksten, kon alleen zij ze zo brengen”, aldus Joss Whedon. Ook claimt de regisseur dat hij haar nooit dik heeft genoemd toen ze zwanger was.