Hitman- en Tomb Raider-ontwikkelaar gesloten door nieuwe eigenaar

News
woensdag, 02 november 2022 om 11:00
tomb raiderf1671180677
Square Enix Montreal is nog niet zo lang in handen van de Embracer Group. De nieuwe eigenaar heeft alleen nu al besloten om de ontwikkelaar achter verschillende Tomb Raider en Hitman games te sluiten.
Franchises als Hitman en Tomb Raider zijn enorm bekende reeksen, die zelfs bij veel non-gamers bekend zijn. Zo is Lara Croft jarenlang het boegbeeld geweest van vrouwen in games. Toch heeft Square Enix in mei besloten om die franchises, samen met Deus Ex en Thief, te verkopen. Dat niet alleen, ook de studio’s Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal vallen onder de deal. En dat voor een overname van slechts 300 miljoen dollar.
Embracer Group, de nieuwe eigenaar van de franchises en studio’s, heeft duidelijk niet de behoefte gehad aan al die ontwikkelaars. Bloomberg meldt namelijk dat Square Enix Montreal wordt gesloten. Dat heeft de Embracer Group niet veel later officieel bevestigd aan het medium.
De sluiting is opvallend. Niet alleen omdat de ontwikkelaar pas net een paar maanden in handen is van de Embracer Group, maar ook omdat de studio sinds kort een nieuwe naam heeft gekregen. Officieel heet Square Enix Montreal namelijk sinds 10 oktober Onoma en heeft het een rebranding gehad.

Mobile games van Hitman en Tomb Raider

Door het sluiten van de studio worden volgens de Embracer Group de banen van 200 medewerkers ‘beïnvloed’. Het is niet duidelijk of alle medewerkers hun baan kwijtraken of dat ze ergens anders binnen de organisatie aan de slag kunnen.
Bij Onoma werden voornamelijk games voor mobiele platformen gemaakt. De studio is in het verleden verantwoordelijk geweest voor titels als Hitman Go, Lara Croft Go, Tomb Raider Reloaded en Deus Ex Go. Ook was de ontwikkelaar bezig met een Avatar game.

Populair Nieuws