Google Chrome neemt afscheid van populair besturingssysteem

News
dinsdag, 25 oktober 2022 om 17:30
laptop chromebook xgn frontpagef1663758144
Google Chrome is verreweg de meest gebruikte browser. Volgend jaar neemt de browser alleen wel afscheid van een populair besturingssysteem, namelijk Windows 7.
Google heeft bekendgemaakt via de support page dat op 7 februari 2023 de laatste versie van Google Chrome zal verschijnen voor Windows 7 en Windows 8.1 Dat is gespot door Android Police. Dat komt niet geheel als een verrassing, want Google heeft eerder al gezegd dat het zou gaan stoppen met ondersteuning voor Windows 7.
Het klinkt niet zo gek dat er geen updates meer komen voor Windows 7. Het besturingssysteem is immers gelanceerd in 2009 en er worden al sinds 2020 geen updates meer uitgebracht door Microsoft. Je zou dan ook denken dat iedereen ondertussen is overgestapt op Windows 10 of 11.
Maar vorig jaar draaiden er naar schatting nog steeds 100 miljoen PC’s op Windows 7. Het besturingssysteem is dan ook heel populair en gebruikers zullen niet snel overstappen naar een nieuwere versie van Windows.

Kan Chrome nog worden gebruikt?

De vraag voor veel gebruikers van Windows 7 is dan ook of ze Google Chrome nog wel kunnen gebruiken volgend jaar. Het antwoord daarop is ja, maar je moet er dan wel rekening mee houden dat er geen beveiligingsupdates meer komen of nieuwe features.
Je bent dus gevoelig voor gevaren van buitenaf. Maar dat zal waarschijnlijk veel gebruikers van Windows 7 niet veel uitmaken, omdat ze ook al geen security updates van Microsoft meer ontvangen sinds 2020.