Gloednieuwe Soulslike loopt drastisch achter op Xbox

News
vrijdag, 13 oktober 2023 om 11:00
lords of the fallenf1697187351
Liefhebbers van soulslike games kunnen nu met de nieuwe Lords of the Fallen aan de slag. De Xbox-versie van de game loopt alleen drastisch achter op de PC en PS5, waar een patch binnenkort verandering in moet brengen.
We hebben het dit jaar al vaak gezien dat de technische kant van een game niet helemaal in orde is. Eén van de meest beruchte gevallen is de PC-port van The Last of Us Part 1, die last had van een hele berg aan technische problemen en een tegenvallende performance.
Ook Lords of the Fallen, dat vandaag uitkomt op PC, PS5 en Xbox Series X, heeft last van technische problemen. Dat laatste is alleen voornamelijk het geval op de Xbox-versie van de game. Spelers op de Xbox Series X zouden last hebben van enorme framedrops, textures die niet laden en andere technische problemen die niet aanwezig zijn op de PC en PS5.
De ontwikkelaar van de soulslike game heeft dan ook aangekondigd dat er een speciale update komt voor de Xbox-versie van Lords of the Fallen. Die patch moet in de komende dagen verschijnen, zo stelt de studio via een verklaring.

“PC- en PlayStation 5-spelers kunnen genieten van de game zoals hij is bedoeld. De Xbox-versie wordt momenteel bijgewerkt, om het in één lijn te brengen met de andere platformen. De patch zal in de komende dagen uitgebracht worden.”

Nieuwe game met dezelfde naam

Als je dacht dat Lords of the Fallen al eerder verschenen was, dan is dat correct. In 2014 kwam namelijk al een game uit met dezelfde naam, die sterk geïnspireerd was door de Dark Souls games van FromSoftware.
De nieuwe Lords of the Fallen wordt opnieuw uitgegeven door uitgever CI Games, maar een andere studio is ervoor verantwoordelijk - Hexworks in plaats van Deck13. De game speelt zich af in dezelfde wereld, maar heeft weinig te doen met het origineel op een paar referenties na. Het is dan ook geen directe sequel, noch een reboot van de reeks.