'Gloednieuw Apple product wordt teleurstelling'

News
woensdag, 07 december 2022 om 12:30
apple 1839363 1920f1612952324
Apple heeft zeker zijn critici, maar doorgaans zijn de producten van het bedrijf prima in orde, als puntje bij paaltje komt. Maar het bedrijf heeft nu een product in ontwikkeling dat volgens de laatste geruchten een teleurstelling gaat worden. Apple eigen ambities worden lang niet gehaald.
Apple kennen we vooral van allerlei gadgets, maar het bedrijf wil zich ook al jaren mengen in de auto-industrie. De techgigant had dat het liefst jaren geleden al gedaan, maar inmiddels is de release van de eerste Apple Car flink uitgesteld. Er was ooit nog sprake van 2024, maar nu moeten we volgens Mark Gurman van Bloomberg rekenen op 2026.
Bovendien wordt de auto een flinke teleurstelling vergeleken met wat Apple voor ogen had. Het bedrijf wilde een volledig zelfrijdende auto maken en had zelfs bedacht dat de auto geen stuur of pedalen nodig zou hebben. Maar dat is met de huidige technologie niet haalbaar.
In plaats daarvan wordt de Apple Car grotendeels zelfrijdend op de snelweg. Maar in drukke omgevingen en in slecht weer moet de bestuurder de controle overnemen. In dat opzicht lijkt de Apple Car niet veel geavanceerder dan bestaande zelfrijdende auto’s, zoals die van Tesla. Overigens zouden zelfrijdende functies in eerste instantie beperkt zijn tot Noord-Amerika.

Wat gaat een Apple Car kosten?

Deze nieuwe, minder ambitieuze versie van de Apple Car krijgt ook een iets minder ambitieuze prijs. Apple wilde eerder zo’n 120.000 dollar vragen voor het voertuig, maar houdt het nu bij 100.000. Daarmee komt hij ongeveer in het midden tussen de Tesla Model 3 en Tesla Model S uit.

Populair Nieuws

Laatste Reacties