Geliefde game is helemaal terug met tweede titel in één jaar

News
donderdag, 11 april 2024 om 10:00
ss d6e05b76745852c1251fda4f6e3adaeccb7d9fc3
De Prince of Persia-franchise is geen kleine naam in de game-wereld, maar Ubisoft liet hem jarenlang een beetje verstoffen. Maar 2024 lijkt het jaar van Prince of Persia-fans te worden. Er is namelijk een nieuwe game aangekondigd, terwijl er dit jaar ook al één is verschenen.
Prince of Persia: The Lost Crown viel in januari goed in de smaak bij zowel fans als nieuwe spelers. Het was een goede terugkeer voor de franchise en gelukkig, zo blijkt, slechts het begin van een nieuw leven voor Prince of Persia. Binnenkort kun je namelijk al aan de slag met nog een nieuwe game.
Die heet The Rogue Prince of Persia en wordt gemaakt door Evil Empire, de ontwikkelaar achter Dead Cells. Net als die game, is de nieuwe Prince of Persia een roguelike game, wat inhoudt dat je steeds opnieuw begint, maar wel steeds beter en sterker wordt, net zo lang tot je het einde van de game kunt halen. De game is al te spelen vanaf 14 mei.
Dat is alleen nog niet de uiteindelijke versie van The Rogue Prince of Persia. De game gaat namelijk in early access, omdat Evil Emprie en Ubisoft feedback van fans willen gebruiken om de uiteindelijke versie van de game zo goed mogelijk te maken. Naarmate de early access periode vordert worden er bosses, wapens, levels en meer toegevoegd.

Verschillende speelstijlen in The Rogue Prince of Persia

The Rogue Prince of Persia zal niet helemaal vertrouwd zijn voor wij bijvoorbeeld the Lost Crown heeft gespeeld. Net als die game (en de klassieke titels in de franchise) biedt de nieuwe roguelike namelijk 2D platformer gameplay.
Hoe je de game precies aanpakt, kun je deels zelf bepalen. Er zijn namelijk allerlei verschillende wapens die je kunt gebruiken. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld zwaarden, speren, dolken en een ruime selectie aan tweede wapens.

Populair Nieuws