Gearbox onthult D&D-achtige features voor Tiny Tina's Wonderlands

News
donderdag, 21 oktober 2021 om 16:00
tiny tinas wonderlands skeleton magef1641387889
Dat Tiny Tina een fan is van tabletop games is in Borderlands 2 al duidelijk geworden. Maar het chaotische personage heeft nu haar eigen game en in Tiny Tina’s Wonderlands komen dan ook meerdere D&D-achtige features voorbij.
Hoewel Tiny Tina’s Wonderlands al over een paar maanden in de winkelschappen moet liggen, weten we nog niet zoveel over de gloednieuwe shooter van Gearbox. De ontwikkelaar heeft daarom nu meerdere features voor de game onthuld via een developer diary.
Matt Cox, de creative director van Tiny Tina’s Wonderlands, schuift niet onder banken of stoelen dat de game sterk geïnspireerd is door tabletop games zoals Dungeons & Dragons. Gearbox wil dan ook de kracht van dat soort bordspellen verwerken in het avontuur van Tiny Tina.
Natuurlijk moet je dan wel personages hebben waarmee je je kan identificeren en daarom introduceert Tiny Tina’s Wonderlands helden die je zelf kan customizen - iets wat niet op deze schaal kon in de Borderlands games. Zo mag je aan het uiterlijk van je personage gaan sleutelen, maar ook een class kiezen en Hero Points in verschillende statistieken gaan steken, precies zoals je in D&D zou doen.
Volgens Cox is het later in de campagne zelfs mogelijk om te gaan ‘multiclassen’, iets wat de harten van Dungeons & Dragons-spelers harder zal laten kloppen. Hoeveel classes er gaan zijn is nog niet bekend, maar Gearbox heeft wel alvast de sneaky Stabbomancer en ijskoude Brr-Zerker onthuld via een trailer.

Spreuken en zwaarden in Tiny Tina’s Wonderlands

Liefhebbers van tabletop games hebben niet alleen het maken van hun eigen karakter om naar uit te kijken. Tiny Tina’s Wonderlands is qua gameplay namelijk nog een stuk diepgaander dan de Borderlands franchise. Zo hebben spelers toegang tot spreuken, waarbij de ontwikkelaar ‘plezier op de eerste plaats heeft gezet’, volgens Cox. Dat betekent dat je vijanden door de lucht kan laten vliegen met tornado’s of de grond kan bedekken met kleine hydra’s.
Naast spreuken kan je ook een mêlee wapen in de rondte zwaaien. In de developer diary laat Gearbox namelijk weten dat je altijd een mêlee wapen aan je loadout kan toevoegen, van zwaarden en bijlen tot aan enorme hamers. Volgens Cox heeft de feature meerdere lagen, ondanks dat het een mechanic die gelinkt is aan één knop. Zo kunnen wapens ook unieke vaardigheden met zich meebrengen, zoals het verlagen van de cooldown van spreuken. Het lijkt er dus op dat RPG-liefhebbers zich helemaal kunnen uitleven wanneer Tiny Tina’s Wonderlands uitkomt op 25 maart 2022.