Fans zijn enorm blij met PlayStation Portal update

News
donderdag, 04 april 2024 om 10:00
playstation portal review 3f1703638528
De PlayStation Portal is niet voor iedereen de ideale PS5 handheld, maar voor veel fans is het toch fijn om een draagbaar scherm voor in huis te hebben. Veel van die fans zijn aangenaam verrast door een nieuwe update voor het apparaat. Deze blijkt namelijk de beeldkwaliteit flink te verbeteren.
Wie in de afgelopen dagen nog een PlayStation Portal heeft gebruikt, heeft waarschijnlijk al gemerkt dat er een nieuwe update is verschenen. Software-update 2.0.6 heeft geen al te uitgebreide patch notes: er wordt een betere software performance en stabiliteit beloofd. Vaak is er niet bijzonder veel te merken van een update met zo’n omschrijving, maar gebruikers zijn aangenaam verrast over de beeldkwaliteit.
Gebruikers op de PlayStation Portal-subreddit laten weten dat hun ervaring met het apparaat een stuk is verbeterd. Het beeld kan af en toe nog haperen tijdens veeleisende gameplay, maar het beeld heeft meer detail. Waar het beeld voorheen nog wel eens pixelated kon zijn is dat nu een stuk zeldzamer.
Een gebruiker speculeert dat de verbetering te danken is aan een verbeterde verbinding tussen de PS5 en de Portal. Deze gebruiker heeft bovendien de huidige software-versie naast de vorige gelegd om te controleren of de verbeteringen niet tussen de oren zitten. Het verschil is volgens de gebruiker daadwerkelijk zichtbaar.

PlayStation Portal verrassend populair

Bij de aankondiging van de PlayStation Portal waren veel fans sceptisch. Het feit dat je alleen games kan streamen die geïnstalleerd staan op je PS5 en alleen kan streamen over Wi-Fi maakt dat de Portal niet de Steam Deck of Switch-achtige handheld is die velen hadden gewild.
Maar na release bleek het apparaat toch redelijk populair, het is zelfs regelmatig uitverkocht bij veel winkels. Wanneer hij wel beschikbaar is, is het vaak voor meer dan de adviesprijs. Er is momenteel wel voorraad bij PlayStation Direct voor de normale prijs.