Fallout 4 next-gen update is niet goed nieuws voor alle spelers

News
maandag, 15 april 2024 om 11:00
zijn de mini nukes in fallout 76 realistisch een expert spreekt 141325 4
Volgende week krijgt Fallout 4 eindelijk de langverwachte next-gen update. Maar de patch zorgt er wel voor dat de release van Fallout London wordt uitgesteld.
April kan zo’n beetje worden gezien als de maand van Fallout. Vorige week is de Fallout-serie op Amazon Prime Video uitgebracht, met veel positieve reacties van critici en fans. Niet lang daarna heeft Bethesda aangekondigd dat op 25 april eindelijk de next-gen update voor Fallout 4 verschijnt - die eigenlijk al in 2023 had moeten verschijnen - en op 23 april stond de release van Fallout London gepland.
Fallout 4 - PS4 Image
Fallout 4 - PS4
EUR12.65
Op voorraad
Koop op bol.
Door de update van Bethesda kan er alleen een streep door de plannen voor de Fallout London. Dean Carter, de leider van de groep vrijwillige ontwikkelaars die verantwoordelijk is voor de gigantische mod, heeft dat bekendgemaakt in een video.
Aangezien Fallout London een complete overhaul is op Fallout 4, is de kans heel groot dat de mod twee dagen na release al niet meer zal werken door de next-gen update. Volgens Carter zal de update ‘het werk van de afgelopen vier jaar kapot maken’.
Wanneer Fallout London nu wel zal uitkomen, is nog niet bekend. De modders zullen waarschijnlijk eerst afwachten wat de next-gen update allemaal zal veranderen en wat ze zelf moeten aanpassen, voordat er duidelijkheid kan komen over een nieuwe releasedatum. Volgens Carter kan het een dag zijn, maar ook een maand.

Nieuwe mogelijkheden met de Fallout 4 update

De ontwikkelaars van Fallout London kijken niet alleen maar negatief naar de aankomende patch van Bethesda. De verbeteringen aan de engine van de game biedt ‘nieuwe potentiële verbeteringen en de performance upgrade is geweldig’.
Het wordt nog wel even afwachten hoe Fallout London precies wordt aangeboden aan spelers. Met een grootte van 30 tot 40 GB is de mod namelijk te groot voor Nexus Mods, het gebruikelijke platform om soortgelijke mods te delen. GOG heeft wel al hulp aangeboden, wat volgens Carter ook zal werken voor spelers die game bezitten op Steam en mogelijk zelfs Epic Games.