Eindelijk meer bekend over verhaal van Forspoken

News
woensdag, 23 maart 2022 om 9:00
forspokenf1624549749
Nadat Forspoken werd uitgesteld hebben we vrij weinig nieuws gehad, behalve hier en daar wat prachtige screenshots of een paar trailers. Wat daar aan ontbrak was waar het verhaal daadwerkelijk over zou gaan. Dat de game spectaculair oogt wisten we natuurlijk al, dus al die trailers om ons dat te laten zien was een beetje onnodig. Nu hebben we eindelijk details over het verhaal!
Het voormalige Project Athia, wat nu Forspoken is, belooft een grootse game te worden en we hebben nu ook eindelijk een idee waar hij over moet gaan.
Je zal de wereld van Athia kunnen verkennen als Frey Holland, een jonge vrouw die uit onze wereld geplukt is en zomaar in die van Athia terecht komt. We wisten al dat de game wat weg ging hebben van het zogeheten Isekai genre dat we kennen uit vele anime series. Isekai is een verhaal waarin de protagonist uit zijn of haar wereld verdwijnt en een andere zal moeten overleven. Ook in Forspoken is dat dus het geval.
Frey wil eigenlijk zo snel mogelijk weer terug naar onze aarde, ondanks dat ze te horen krijgt van een personage genaamd Cuff dat de inwoners van Athia haar hulp nodig hebben. Frey ziet dat niet zo erg zitten en wil de mensen aan hun lot overlaten, tot Cuff zegt dat hij informatie heeft over Frey's moeder. Dat is natuurlijk vreemd, want Frey heeft haar moeder nooit gekend.
2021 12 17 forspoken 2 2021 12 12 095130f1639302717

Van straatschoffie naar held

Schrijver Todd Stashwich zei tegen Game Informer dat Frey's achtergrond voornamelijk dat is van een straatschoffie uit New York. In New York zou Frey namelijk in aanraking zijn geweest met de politie, nadat ze in verband is gebracht met een bende.
Dit wetende gaan we zien dat Frey het niet altijd makkelijk heeft gehad en dat ze dus niet altijd een leuk leven heeft geleid. De game gaat zich in het verhaal ook focussen op de groei van het karakter van Frey. Door het verhaal heen zullen we dus niet altijd dezelfde Frey te zien krijgen.
Of Frey gaat besluiten om de mensen van Athia te helpen om de Apocalyptische Break te stoppen, gaan we zien in de game. Precies hoe ze dit moet gaan doen is ook nog niet duidelijk, maar dat ze hulp nodig zal zijn van Cuff en de mensen uit Athia is vrij zeker.
We moeten nog wel even wachten totdat we meer zullen weten over Forsproken. De game komt namelijk pas uit op 11 oktober 2022.

Populair Nieuws