Disney's Dreamlight Valley wordt ineens niet meer free-to-play

News
maandag, 30 oktober 2023 om 11:30
disney dreamlight valleyf1651244423
Disney en ontwikkelaar Gameloft komen binnenkort met een Animal Crossing-achtige game genaamd Dreamlight Valley. Maar de game zal op release ineens niet meer free-to-play zijn.
Heb je altijd al in een wereld willen wonen samen met allerlei bekende Disney-figuren? Die droom wordt dan werkelijkheid op 5 december. Dan verschijnt namelijk Disney Dreamlight Valley, een game waarin je je eigen dorp mag beheren vol iconische personages.
Het plan was dat de game op release gratis te spelen zou zijn voor fans, maar dat is nu ineens niet meer het geval, iets meer dan een maand voor de lancering. Ontwikkelaar Gameloft heeft laten weten dat Dreamlight Valley alleen tegen betaling te krijgen zal zijn. Die les heeft de studio opgedaan tijdens de Early Access-periode.

“Met het oog op de officiële lancering en de lessen die we hebben geleerd uit Early Access, hebben we besloten om in de nabije toekomst een betaalde game te blijven. Dit betekent dat we niet overstappen op een free-to-play game als we Early Access op 5 december verlaten.”

Hoeveel gaat Dreamlight Valley kosten?

Dit nieuws komt als een verrassing voor fans die uitkeken naar een gratis game. Dreamlight Valley zal nu namelijk 40 euro gaan kosten voor de goedkoopste versie. Daarnaast komt er ook een Cozy Edition voor 50 euro met een aantal exclusieve items en nog een Gold Edition met nog meer digitale voordelen.
Er zullen in de toekomst ook de nodige updates komen voor Dreamlight Valley. Gameloft heeft nu al de eerste Expansion Pass aangekondigd genaamd A Rift in Time voor 30 euro. Disney Dreamlight Valley komt uit voor de PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Populair Nieuws