Discord test functie om gezamenlijk YouTube te kijken

News
zondag, 26 september 2021 om 12:00
youtube 1684601 1280f1598448200
Minder dan een maand nadat YouTube twee populaire muziekbots van Discord verwijderde, is Discord naar verluidt begonnen met het testen van een officiële YouTube-integratie. The Verge zegt dat de nieuwe functie, genaamd 'Watch Together', nu beschikbaar is op een klein aantal Discord-servers en gebruikers in staat stelt om samen naar YouTube te kijken.
Watch Together werkt ongeveer hetzelfde als de bots die nu zijn verdwenen. Gebruikers die in hetzelfde spraakkanaal zitten, kunnen Watch Together inschakelen, waarna meerdere gebruikers de afspeellijst kunnen aanvullen en het afspelen van de video's kunnen bedienen. Er is ook een optie om één iemand controle te geven over de functie.
Watch Together lijkt daarnaast ook erg op de ervaring van iemand die zijn scherm broadcast op Discord. De knop om de functie te starten verschijnt zelfs naast de opties voor video en scherm delen. De functie is speciaal ontworpen met YouTube in gedachten.

Eerder al YouTube-test op Discord

De functie was naar verluidt bijna een jaar geleden in een vorm van een kleinschalige test al eens opgedoken. Maar er is nieuw leven ingeblazen en heeft een hoge prioriteit gekregen van Discord, vanwege het afsluiten van de muziekbots. Aangezien er veel muziek op YouTube staat, kun je de functie gebruiken op een manier die vergelijkbaar is met de verbannen bots. Helaas zal je, in tegenstelling tot die bots, waarschijnlijk wel te maken krijgen met advertenties via de YouTube-integratie.
De functie wordt momenteel geïntroduceerd op Friends & Family-servers, daarna komt de functie op kleinere servers terecht en vervolgens kunnen alle Discord servers de functie gebruiken. Discord wil dat de YouTube-integratie eind oktober voor iedereen toegankelijk is.