De beste internationale tv-serie in 2023 is Dahmer op Netflix (wint Bafta!)

News
maandag, 15 mei 2023 om 11:30
dahmer 101 unit 01793rcf1684140220
De Bafta TV awards zijn uitgereikt en daarmee geeft de Netflix hit Dahmer, over een seriemoordenaar, andere shows het nakijken. Dahmer heeft een bafta gewonnen is daarmee de beste internationale tv-serie.
Daarmee verslaat de serie, die gaat over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, deze andere vijf tv-series:
  • The Bear (Disney+)
  • Wednesday (Disney+)
  • Oussekine (Iternaire)
  • Pachinko (Apple TV+)
  • The White Lotus (Sky Atlantic)

Meer Monster series onderweg naar Netflix

De serie over Dahmer draagt de volledige titel – bij ons Nederlanders- Dahmer Monster: Het verhaal van Jeffrey Dahmer. De serie die in 2022 uitkwam deed veel stof opwaaien dankzij alle gruwelheden die voorbij komen en het ergste van alles is dat de serie gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.
Liefhebbers van de show kunnen de échte Dahmer verder aanschouwen op Netflix via Conversations with a killer Jeffrey Dahmer Tapes.
Het woord Monster heeft ermee te maken dat er meer van dit soort tvshows naar Netflix worden gebracht. Onlangs kwamen we nog met het nieuws dat Netflix nu bezig is met het tweede Monster-verhaal. Deze keer gaat de serie over de broers Lyle en Erik Menendez. De broers zijn in 1996 veroordeeld voor moord op hun ouders en zitten een levenslange straf uit, zonder kans op voorwaardelijke vrijlating.

Alle Bafta 2023 winnaars op een rij

Wat beterft de Bafta’s kun je het volledige overzicht van winnaars teruglezen op The Guardian. Check hier het volledige overzicht. In ieder geval is Kate Winslet uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol in I am Ruth en Ben Whishaw voor zijn rol in This is going to hurt.
De Bafta’s worden altijd beschouwd als goed meetmoment voor de Oscars die later dit jaar uitgereikt worden, al is het nooit een garantie dat dan ook dezelfde mensen of titels in de prijzen vallen. Soms is dit wel het geval, maar soms ook niet.