Cillian Murphy heeft 'grootste offer' gemaakt voor rol in Oppenheimer

News
donderdag, 27 juli 2023 om 14:30
oppenheimer cillian murphyf1689591532
Cillian Murphy schittert momenteel als de titelfiguur in Oppenheimer. Dat kost alleen wel wat volgens Robert Downey Jr., want de acteur heeft nog nooit iemand zo’n groot offer zien maken.
De laatste jaren heeft Cillian Murphy naam voor zichzelf gemaakt met rollen als Tommy Shelby in Peaky Blinders en Scarecrow in de Dark Knight Trilogy. In Oppenheimer ziet de acteur er alleen iets anders uit. Om J. Robert Oppenheimer goed te kunnen vertolken is Murphy heel veel afgevallen.
Volgens Robert Downey Jr. is de toewijding van zijn collega ‘het grootste offer dat hij ooit heeft gezien in zijn carrière'. Dat laat hij weten in gesprek met People Magazine. Maar volgens Downey Jr. is dat niet het enige waarom Murphy zo geschikt was om Oppenheimer te spelen.

“Hij wist dat het een enorme uitdaging zou worden toen Chris [Nolan] hem belde. Maar ik denk dat hij ook de nederigheid heeft die nodig is om een rol als deze te overleven."

Lesje Nederlands voor Cillian Murphy

Naast het afvallen heeft Murphy ook nog andere offers gemaakt voor het spelen van de rol. Zo vertelt Downey Jr. dat de acteurs drie dagen vrij hadden, waarbij hij zijn plannen deelde met zijn collega. Murphy had alleen geen tijd om te ontspannen, omdat hij nog ‘30.000 woorden Nederlands moest leren’.
Volgens Emily Blunt volgde Murphy een extreem dieet om het beoogde gewicht te bereiken. In gesprek met Extra laat ze weten dat haar tegenspeler ‘iets van één amandel per dag’ mocht weten.

Populair Nieuws