ASUS ROG Ally zou nu al veel betere accuduur moeten hebben

News
donderdag, 01 juni 2023 om 12:00
asus rog allyf1680535477
Met de ASUS ROG Ally heeft de Steam Deck een geduchte concurrent erbij. De accuduur van het apparaat is alleen niet zo geweldig, maar volgens ASUS is dat probleem nu al grotendeels opgelost.
Sinds het succes van de Steam Deck zijn er veel ogen gericht op de markt van portable handhelds. Het apparaat van Valve is namelijk zeker niet de enige draagbare computer die de afgelopen paar jaar is verschenen. Maar sinds kort heeft de Steam Deck nu wel een echte concurrent erbij.
In mei is ASUS namelijk gekomen met de ROG Ally, een Steam Deck-achtige handheld die draait op Windows 11 met krachtigere hardware. Het apparaat wordt voor veel aspecten geprezen, zoals een veel beter scherm, maar er is wel één groot kritiekpunt. Zo zou de accuduur van de ASUS ROG Ally namelijk veel slechter zijn dan de efficiënte Steam Deck.
De slechte accuduur zou er zelfs voor hebben gezorgd dat veel spelers hun pre-order hebben geannuleerd, zegt ASUS woordvoerder Galip Fu in gesprek met The Verge. Maar volgens Fu is het probleem nu al grotendeels opgelost. Door software-updates is de accuduur al verbeterd met 10 tot 20 procent in vergelijking met mei.

“We hebben veel tijd besteed aan het onderzoeken van het probleem en geprobeerd om een oplossing te vinden. Waar het Steam Deck het echt goed deed, was het optimaliseren van het totale stroomverbruik in super, super laag wattage, zelfs onder 9W, onder 7W. Dat is hun kracht. We weten dat we ons daar moeten verbeteren.”

Geen grotere accu voor de ROG Ally

In de behuizing van de ASUS ROG Ally is ook nog ruimte voor een grotere accu, maar volgens Fu is dat nooit een optie geweest voor het bedrijf. De ROG Ally moet namelijk zo compact en klein mogelijk gemaakt worden. Met een grotere accu zou het apparaat iets langer meegaan, maar het zou wel drastisch het gewicht verhogen.

Populair Nieuws