Apple wil geen iMessage op Android: ‘doet ons meer kwaad dan goed’

News
vrijdag, 09 april 2021 om 17:45
xgn google image
Apple wil voorkomen dat mensen switchen naar Android door iMessage streng te bewaken. Dat is gebleken uit documenten gebruikt tijdens de rechtszaak tussen Apple en Epic Games. Epic beschuldigd de techgigant ervan expres gebruikers in te willen sluiten in ‘hun ecosysteem van apparaten’.
“De nummer 1 reden om het Apple-universum niet te verlaten is de iMessage app. iMessage staat gelijk aan serieuze insluiting”, schreef een anonieme Apple-medewerker in een e-mail die in de rechtszaak naar buiten is gebracht. Phil Schiller, een hoge baas bij Apple, reageerde daarop met “iMessage naar Android brengen zou ons meer kwaad dan goed doen, deze e-mail illustreert waarom”.

Apple’s e-mails over iMessage en Android onderdeel van rechtszaak

Epic Games heeft de e-mails (waarschuwing: download link) naar buiten gebracht om te laten zien dat Apple volgens hen probeert klanten in te sluiten in hun ‘ecosysteem’. Door apps exclusief voor Apple-apparaten te maken, is het voor mensen moeilijk over te stappen als ze eraan gewend zijn of als hun naaste omgeving veel gebruik maakt van iPhones.
Apple en Epic Games zijn sinds augustus 2020 verwikkeld in een hevige strijd in de rechtszaal. De ruzie begon toen Apple Fortnite verwijderde van de App Store nadat Epic een nieuwe betaalmethode introduceerde die tot gevolg zou hebben dat alle inkomsten naar de ontwikkelaar gingen. Apple vond dit diefstal omdat, volgens de voorwaarden van de winkel, 30% van de opbrengst naar Apple moet; Epic Games vindt dit percentage veel te hoog.
Sindsdien zijn de twee bedrijven niet alleen in de VS de strijd met elkaar aangegaan in de rechtszaal, maar heeft Epic Games ook in de EU, het Verenigd Koninkrijk en Australië aanklachten ingediend tegen Apple.