Amazon Prime Video maakt vervolg sci-fi klassieker

News
vrijdag, 16 september 2022 om 10:00
blade runner 2049f1618400411
Momenteel is The Rings of Power het affiche van Amazon Prime Video, maar de dienst gaat ook in het sciencefiction genre aan de slag. Sci-fi klassieker Blade Runner krijgt namelijk een vervolgserie bij de dienst, zo meldt Deadline. Deze gaat Blade Runner 2099 heten.
Vorig jaar gaf Ridley Scott, de regisseur van Blade Runner, al aan dat er gewerkt werd aan een Blade Runner serie. Deze is nu opgepakt door Amazon, waar hij ook groen licht heeft gekregen. Het is nog onbekend op wat voor termijn de serie op Amazon Prime Video moet verschijnen.
Wel is bekend dat Ridley Scott dienst zal doen als uitvoerend producent. Denis Villeneuve, de regisseur van Blade Runner 2049 is voor zover bekend niet betrokken. Het script wordt geschreven door Silka Luisa, die eerder verantwoordelijk was voor het script van Shining Girls en een aflevering van Halo.
De serie heet Blade Runner 2099 en zal zich dus waarschijnlijk in dat jaar afspelen. Volgens het hoofd van televisie bij Amazon Studios zal de serie “hetzelfde intellect en dezelfde thema’s en geest handhaven als de eerdere films”.

Waar gaat Blade Runner 2099 over?

Blade Runner speelt zich af in een toekomst waarin kunstmatige mensen, genaamd Replicants, werk uitvoeren in ruimtekoloniën. Ze mogen niet op aarde komen en als ze dat wel doen worden ze opgejaagd door speciale agenten die Blade Runners genoemd worden. Een plot voor Blade Runner 2099 is nog niet bekend.