Veel kijkers voor nieuwe Fallout serie, maar wat denken mensen?

Article
dinsdag, 16 april 2024 om 16:00
fallout serie
Steeds vaker zie je dat streaming-series wekelijks verschijnen, zoals bij traditionele tv. Maar Fallout-fans hebben het hele eerste seizoen al achter de kiezen en dus is er veel om over te speculeren. We hebben wat interessante theorieën bij elkaar gezocht.

Het Brotherhood of Steel heeft aan andere factie opgeslokt

In het post-apocalyptische wasteland van Fallout zijn er allerlei facties, die het zelden met elkaar eens zijn. Het Brotherhood of Steel is één van de bekendere facties en heeft ook een grote rol in de serie. Het Brotherhood heeft in de serie alleen een iets andere vibe dan in de games. De religieuze ondertoon is bijvoorbeeld veel sterker en daar heeft een Reddit-gebruiker een mogelijke verklaring voor.
Volgens OmegaSpartan256 is het mogelijk dat het Brotherhood of Steel Caesar’s Legion heeft geabsorbeerd. De sterkere nadruk op rituelen zou voormalig leden van Caesar’s Legion bijvoorbeeld aanspreken en bij het Brotherhood houden. Op die manier zou het Legion voortbestaan, maar dan zonder zijn naam, iets wat het Legion zelf ook vaak deed met stammen die ze overheersten.
Opvallend is ook dat leden van het Brotherhood of Steel in de serie Latijnse namen als Maximus en Titus hebben, iets dat veel meer past bij Caesar’s Legion dan bij het Brotherhood of Steel dat we kennen uit de games. Ook opvallend: de vlag van het Brotherhood is rood met geel, een combinatie die het Brotherhood in de games nooit gebruikt, terwijl Caesar’s Legion precies die combinatie gebruikte.
OmegaSpartan256 zelf noemt de theorie vergezocht, maar er ligt in ieder geval bewijs. Veel reacties onder zijn post zien ook wel iets in de theorie.
fallout tv seriesf1701255118

Iemand is een synth

Niet iedereen die je tegenkomt in Fallout is wat ze lijken. In het Wasteland lopen namelijk ook zogenaamde Synths rond. Deze namaak-mensen worden door The Instute verspreid voor spionagedoeleinden. Er is weliswaar nog geen concreet bewijs dat er Synths rondlopen in de serie, maar veel fans vinden het onvermijdelijk dat ze op den duur onthuld worden. Synths zijn een heel ding in Fallout onder Bethesda en het blijken vaak personages te zijn die je al kent.
Een fan werpt bijvoorbeeld een balletje op dat in de toekomst onthuld wordt dat Maximus een Synth is. Daar hebben verschillende andere mensen problemen mee: Maximus zit al sinds zijn jeugd bij het Brotherhood of Steel, wat onmogelijk zou moeten zijn als hij een Synth is. Anderen zeggen dat Maximus zo dom is dat hij alleen maar een mens kan zijn. Er zijn alleen maar weinig mensen die eraan twijfelen dat er op een gegeven moment een Synth in de serie te zien zal zijn, of het nu Maximus is of niet.

Lucy’s level is vrij laag

Een wat ludiekere stukje speculatie richt zich op Lucy, specifiek op het level dat ze heeft. Dat is natuurlijk een game-ding dat waarschijnlijk niet echt naar voren zal komen in de serie, maar aangezien Lucy de rol heeft die het speelbare personage in Fallout-games vervult, kunnen fans een gokje te doen naar haar experience en level-progressie.
De meeste mensen zijn het erover eens dat dat level vrij laag ligt. Sommige mensen denken dat ze rond de 15 zit. Maar op basis van wat ze doet in de serie schatten de meeste mensen een level onder de 10. Als je haar avontuur zou vertalen naar gameplay-tijd zou ze nog maar een paar uur bezig zijn en ze gebruikt eigenlijk alleen zwakke wapens, als ze überhaupt al in een combat-situatie terechtkomt. De vijanden die ze verslaat leveren in de games weinig experience op, dus Lucy’s level kan nooit heel hoog zijn.

De canon-status van New Vegas

Fallout: New Vegas is misschien wel de meest geliefde game in de franchise. Een detail uit de serie valt dan ook zeer slecht bij fans van deze game. De serie lijkt namelijk te beweren dat er in 2277 een atoombom is gevallen op Shady Sands, de hoofdstad van de New California Republic (NCR). Dat kan volgens fans niet, aangezien New Vegas zich afspeelt na 2277 en er in die game niemand is die het er ooit over heeft dat er een bom op Shady Sands is gevallen.
Sommige fans beweren nu dat de Fallout-serie een stiekeme manier is om alle games die niet door Bethesda zijn gemaakt uit de canon te verwijderen. Dat is al ontkend door een schrijver van de games, maar het bewijs voor deze theorie in de serie is eigenlijk ook al niet zo sterk.
Op een krijtbord in de serie staat namelijk te lezen dat Shady Sands ten val komt in 2277, met een tekening van een kernexplosie ernaast. Maar het jaartal en de tekening staan op een tijdlijn, met een pijl ertussen. Dat lijkt dus te betekenen dat er iets goed mis ging voor Shady Sands in 2277, maar dat de bom pas later viel, misschien zelfs na de gebeurtenissen van New Vegas. Uiteraard kan het ook zijn dat er een tegenstrijdigheid is doorgeglipt bij het maken van de serie. Dat gebeurt nou eenmaal wel eens in grote franchises.

Poll