XGN Doe Mee: Welke horrorelementen in een game maken je helemaal gek van angst?

Article
zaterdag, 05 april 2014 om 13:00
xgn google image
De maand april is weer aangebroken! De krokussen zijn vol in bloei en de tuinstoelen kunnen eindelijk worden afgestoft om het barbequeseizoen in te luiden. Fijn! Heeft iedereen 1-april weer overleefd? Niks geen bijna-doodservaringen door veel te enthousiate collega's? Hoe het antwoord ook klinkt: de Doe Mee is er om te laten zien dat het leven mooi is. Samen genieten we ook deze week weer lekker van een nieuwe stelling, dus ga recht in je stoel zitten en denk lekker mee!
Vorige week was mijn collega Rick zeer nieuwsgierig naar jullie visie voor de setting van een nieuwe Assassin's Creed game. Nee, Unity en Comet tellen we voor het sfeertje nog even niet mee. De reeks heeft toch eigenlijk al een hoop locaties doorlopen. Denk aan verschillende steden in landen als Syrië, Israel, Italie en zelfs de Caraïbische eilanden. Lekker divers. Maar er zijn nog talloze locaties in de wereld over voor een Assasin's Creed game die zowel fris aanvoelen als revolutionair in het genre kunnen zijn.
Jullie hebben duidelijk hard je best gedaan de denktank op volle toeren te zetten. Van Marokko tot het Oude Japan: er kwamen talloze toffe ideeën aan bod, waar Ubisoft naar mijn mening absoluut wat mee kan. Meest opvallende opmerking kwam echter van XGN'er 'Sympharion'
Een erg interessant en gewaagd idee. Slavernij die keer op keer nieuwe pieken bereikt, terwijl de blanken een totalitaire macht uitoefenen, kan leiden tot een zeer intens avontuur als assassin zijnde. Als toevoeging zou ik in die tijd graag ook nieuwe beschavingen ontdekken na een lange zeereis met mijn zelf samengestelde crew en daar uiteindelijk de vruchten van plukken. Reken maar op een hoop vuile politieke spelletjes die leiden tot de nodige moordneigingen.

Nieuwe stelling van de week

Genoeg moord voor nu. Allemaal narigheid. Laten we het hebben over horror! Want van zweethandjes en slapeloze nachten krijgen we nooit genoeg. Maar hoe meer horrorgames er uitkomen, hoe moeilijker het wordt om de gamer nog écht zo ver te krijgen dat hij linea recta zijn of haar onderbroek moet verschonen. Vandaar ook dat ik benieuwd ben welke elementen jou nu echt aan het schrikken kunnen maken in een horrorgame. De stelling luidt dan ook als volgt:
Welke horrorelementen in een game maken je helemaal gek van angst?
Ik zelf kan altijd best wel zenuwachtig worden van een donker deel in een game waarin een gigantisch dodelijk beest mij opjaagt, terwijl ik zelf nagenoeg kansloos ben en amper tot geen kans heb om terug te vechten. Denk aan dat stuk met die alien in Resident Evil 4. Daarom kijk ik ook erg uit naar The Evil Within, waarin je nagenoeg altijd kansloos bent tegenover het kwaad dat je constant opjaagt. Hoe denk jij erover? Wie weet komt jouw creatieve en angstaanjagende reactie volgende week terug in de Opinie. Tot volgende week!