Xenoblade Chronicles X classes - Welke personageklassen zijn er?

Article
zaterdag, 14 november 2015 om 16:38
xgn google image
Het is nog ongeveer een maandje wachten, maar dan komt Xenoblade Chronicles X in Europa uit voor de Wii U. Om je alvast voor te bereiden op de release hebben we hier een overzicht gemaakt van de Xenoblade Chronicles X classes. Welke personageklasse kies jij op 4 december?
In Xenoblade Chroncles X mogen spelers aan de slag met een eigen ontworpen personage. Dit personage kan er dus zo uitzien als jij wilt, maar ook de speelstijl kan je naar hartenlust aanpassen. Dankzij het uitgebreide klassensysteem kan je kiezen welke wapens en Arts (oftewel speciale aanvallen) het beste bij jouw speelstijl passen.
In Xenoblade Chronicles X gebruikt elk personage een combinatie van een melee en een ranged wapen, waartussen tijdens een gevecht gewisseld kan worden. Arts ontwikkel je op basis van de personageklassen die jij kiest.
In de game begin je als de klasse Drifter en wanneer je level 10 bereikt, krijg je de mogelijkheid uit drie verdere klassen te kiezen. Deze klassen vertakken zich verder, waarbij elke tak weer leidt tot een andere speciale klasse. In dit artikel behandelen we deze Xenoblade Chronicles X classes, zodat jij straks precies weet welke keuzes je moet maken!
xenoblade chronicles x classes

Oorsprong van het klassensysteem

Het plaatje hierboven geeft je een beeld van de vertakkingen van de personageklassen. Zo zie je dat je in één klasse begint, die zich vervolgens vertakt in drie verschillende opties. Deze vertakken zich elk weer in twee verschillende mogelijkheden, die op hun beurt weer een specialisatie kennen.
Zoals kort hiervoor genoemd begin je het spel dus als Drifter, deze klasse vormt de oorsprong van het Xenoblade Chronicles X classes systeem. De standaard wapens waar je in deze klasse over beschikt zijn Knives en Assault Rifles. De standaard Arts van de Drifter klasse zijn Sledgehammer, Fire Grenade en Chrome Armor. Wanneer je level 10 bereikt met de Drifter klasse, vertakt deze klasse zich in drie verschillende specialisaties: Striker, Commando en Enforcer.
81359 1

De eerste vertakking

Wanneer je met de Drifter klasse level 10 bereikt, kan je een keuze maken uit deze drie Xenoblade Chronicles X classes, namelijk Striker, Commando en Enforcer.
Striker is een klasse die zich specialiseert in aanvallende en verdedigende Arts. Deze klasse biedt spelers dus een gebalanceerde vechter. De standaard wapens van de Striker zijn een Longsword en een Assault Rifle. De standaard Arts van de Striker zijn Rising Blade, Protection Mode en Power Dive. Wanneer je level 10 bereikt met de Striker klasse, krijg je de keuze uit de volgende specialisaties: Samurai Gunner en Shield Trooper.
Commando is een klasse die ervoor zorgt dat de schade die Arts tegen vijanden aanbrengt verhoogd wordt. Het gaat bij deze klasse dus vooral om brute kracht. De standaardwapens van de Commando zijn Dual Swords en Dual Guns. De standaard Arts van de Commando zijn Back Slash, Early Count en Stream Edge. Wanneer je level 10 bereikt met de Commando klasse, vertakt deze zich in de Winged Viper of de Partisan Eagle klasse.
Enforcer is een klasse die zich specialiseert in Support en Ranged Arts, waarbij je als speler dus op afstand blijft. De standaardwapens waar deze klasse over beschikt zijn Knives en Rayguns. De standaard Arts waar de Enforcer over beschikt zijn Beam Blast, Maintenance en Splash Blast. Wanneer je level 10 bereikt met deze klasse krijg je de keuze uit twee specialisaties: Psycorruptor en Blast Fencer.
81361 1

De tweede vertakking

Deze personageklassen zijn afhankelijk van de keuzes die je eerder hebt gemaakt: zo zijn bepaalde keuzes alleen beschikbaar als vertakking van bepaalde voorgaande klassen. Ook vertakken deze klassen zich weer in aparte klassen, dus je moet goed rekening houden met de klasse waar je uiteindelijk in terecht wil komen.
  • Samurai Gunner is een van de twee specialisaties van de Striker klasse. De standaard wapens van deze klasse zijn de Assault Rifle en Longsword, en de Samurai Gunner beschikt over de volgende Arts: Assault Breaker, Burning Slash, Decoy Round, Flash Grenade, Medic Free en Offensive Stance. Deze klasse kan later worden gespecialiseerd tot Duelist.
  • Shield Trooper is een van de twee specialisaties van de Striker klasse. Deze klasse beschikt over de standaardwapens Gatling Gun en Shield. Verschillende Arts waarover deze klasse beschikt zijn Big Taunt, Bullet Storm, Flame Cloak, Missile Volley, Wild Beat en Wild Down. Deze klasse kan gespecialiseerd worden tot Bastion Warrior.
  • Winged Viper is een van de twee specialisaties van de Commando klasse. De wapens waar je over beschikt zijn Dual Guns en Dual Swords, en biedt spelers de vaardigheid Deep Fang. Deze klasse kan gespecialiseerd worden tot Full Metal Jaguar.
  • Partisan Eagle is de andere specialisatie uit de Commando klasse. Deze klasse beschikt over de wapens Javelin en Sniper Rifle, en de Arts Arcing Horn, Eagle Eye en Shrapnel. De klasse kan gespecialiseerd worden tot Astral Crusader.
  • Psycorruptor is een van de twee specialisaties van de Enforcer klasse, en beschikt over de wapens Knife en Raygun. De Arts van de Psycorruptor zijn onder andere Absorber Skin. Wanneer je deze klasse specialiseert kom je uit bij Mastermind.
  • Blast Fencer is de laatste specialisatie in level 3, en de tweede upgrade uit de Enforcer klasse. Deze klasse biedt spelers de wapens Photon Saber en Psycho Launcher. Deze klasse is te specialiseren in Galactic Knight.
81362

De derde en laatste vertakking

Level 4 is het hoogste level voor de personageklassen. Deze klassen zijn dus uitermate gespecialiseerd, en het is handig een kijkje te werpen op het pad dat je moet nemen wil je bij een van deze klassen uitkomen.
  • Duelist is de volgende stap na de Samurai Gunner klasse, en beschikt als wapens over een Assault Rifle en een Longsword. Over de Arts waarover deze klasse beschikt is op dit moment nog geen informatie beschikbaar.
  • Bastion Warrior is de specialisatie van de Shield Trooper klasse, en beschikt over de wapens Gattling Gun en Shield. Op het gebied van Arts beschikt deze klasse onder andere over Advance War.
  • Full Metal Jaguar kan alleen bereikt worden via de klasse Winged Viper. Deze klasse beschikt over de wapens Dual Guns en Dual Swords, en een aantal verschillende Arts waaronder Early Count, Executioner, Ghost Factory, Shadowstrike en Violent Streak.
  • Astral Crusader is de laatste klasse in de Partisan Eagle tak. De standaardwapens in deze klasse zijn Javelin en Sniper Rifle, en de Astral Crusader beschikt over een aantal Arts waaronder Hawkeye en Sidewinder.
  • Mastermind is de volgende stap na de Psycorruptor klasse, en beschikt over de wapens Knife en Raygun. Over de Arts van deze klasse is nog niet veel bekend.
  • Galactic Knight is de specialisatie van de klasse Blast Fencer, en beschikt over de wapens Photon Saber en Psycho Launcher. Ook is voor deze klasse nog niet bekend over welke Arts het beschikt.
Xenoblade Chronicles X komt op 4 december uit voor de Wii U.

Populair Nieuws