Xbox One Elite Controller 2 features op een rij! [getest op gamescom]

Article
dinsdag, 03 september 2019 om 13:07
xbox one elite controller 2 features op een rij getest op gamescom 154219 1f1614082879
Tijdens de Microsoft-showcase tijdens gamescom 2019 waren er niet alleen games om te testen. De gloednieuwe Xbox One Elite Controller 2 was ook aanwezig en daar gingen wij mee aan de slag. De nieuwe Xbox One Elite Controller 2 features van de controller zetten wij op een rij!
Zoals de 2 in de naam van de Xbox One Elite Controller 2 al doet vermoeden is het niet de eerste keer dat Xbox met een Elite-variant van haar controller de markt betreedt. Dit gebeurde eerder al in 2015, maar de herziene versie heeft flink wat nieuwe toeters en bellen die versie 2 nog een stuk interessanter maken.

Meerdere profielen

Eén van die nieuwe toeters is de toevoeging van profielen. Met de Xbox One Elite Controller 2 kun je drie volledig in te stellen profielen maken voor je controller. Daarna kun je met één druk op de knop wisselen tussen de verschillende profielen om jou als speler zoveel mogelijk keuzevrijheid te geven. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gemakkelijk wisselen tussen instellingen voor shooters of racegames zonder dat je de knoppen van je controller weer moet wijzigen.
Naast die drie aanpasbare profielen is er ook nog een standaard-profiel waar je altijd naar terug kunt schakelen. In de praktijk zijn er daardoor vier profielen om tussen te kiezen. De keuze is dus reuze met de nieuwe Xbox One Elite Controller 2.

Opladen met gemak

Een andere nieuwe feature van de nieuwe controller is het feit dat deze nu oplaadt door middel van een USB-C-aansluiting. Hierdoor zal de controller een stuk sneller opladen dan in het verleden en dat zal ook wel nodig zijn. De controller heeft namelijk een grotere accu en dus kun je veel langer gamen met maar één keer opladen.
Het batterijleven moet nu meer dan 40 uur zijn, waarmee je ongeveer net zo lang deze controller kunt gebruiken als de Nintendo Switch Pro Controller. Daarbij kun je de controller via Bluetooth verbinden met je systeem, waardoor je ook nog eens draadloos kunt gamen. Een groot voordeel en een feature waar velen om stonden te springen.

Wel hoger prijskaartje

Het laatste van de Xbox One Elite Controller 2 dat we moeten bespreken is natuurlijk het nieuwe prijskaartje. Een nieuwe controller betekent een nieuwe prijs en dan wel één die een stukje hoger is dan die van de eerste versie. De nieuwe controller gaat op 4 november namelijk verschijnen met een prijs van 179,99 euro.
Dat is natuurlijk niet niks en al helemaal niet als je kijkt naar het verschil met die van de vorige Elite controller. Daar was het prijskaartje namelijk (slechts) 150 euro en dus betaal je nu toch zo 30 euro meer. Het is niet duidelijk of de verhoogde prijs alleen vanwege de nieuwe Xbox One Elite Controller 2 features is of dat het feit dat je de originele Xbox One Elite Controller niet meer kunt kopen, maar de boodschap is in ieder geval duidelijk. Wie een goede controller wil voor de Xbox One, zal daarvoor diep. In de buidel moeten tasten.
Voor meer over gamescom 2019, kun je naar onze speciale gamescom 2019-pagina.

Populair Nieuws

Laatste Reacties