Windows 10 download - De belangrijkste feiten op een rij

Article
woensdag, 29 juli 2015 om 12:05
xgn google image
Windows 10 is gelanceerd, maar met al het nieuws over Microsofts nieuwste besturingssysteem is het makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien. Geen nood, wij zetten alle informatie over de Windows 10 download voor je op een rijtje!
Het is het paradepaardje van Microsoft en het gesprek van de dag: Windows 10. Het internet staat al vol met reviews en opiniestukken over de nieuwe software. Allemaal leuk en aardig, maar wat als je gewoon wilt weten hoe je zo snel mogelijk met de Windows 10 download aan de slag kunt? Dat leggen we je in dit artikel uit!
Windows 10 Download

Windows 10 downloaden

Voor de Windows 10 download kun je je aanmelden via een speciale app. Hiermee reserveer je het nieuwe besturingssysteem en kun je het downloaden wanneer het voor jou beschikbaar wordt. Omdat de upgrade nu live is, zou dat niet lang moeten duren, al krijgen niet alle PC’s de Windows 10 download op hetzelfde moment binnen.
Daarnaast is Windows 10 via de officiële site te downloaden.
De systeemvereisten voor Windows 10 zijn ongeveer hetzelfde als voor Windows 7 en 8. De Windows 10 download die je ontvangt, is dezelfde editie als de versie van Windows 7 of 8 die je gebruikt. Windows 7 Starter of Windows 8.1 worden bijvoorbeeld Windows 10 Home, Windows 7 Ultimate en Windows 8.1 Pro worden Windows 10 Pro.
Meer informatie over het aanmelden voor Windows 10, de systeemvereisten en de verschillende upgradeversies kun je vinden in onze Windows 10 upgradespecial.
Windows 10 Download

Functies

Een nieuw besturingssysteem betekent ook nieuwe functies, al brengt Windows 10 ook een aantal oude kenmerken terug die we in Windows 8 misten. Zo is het startmenu terug van weggeweest, als combinatie van het oorspronkelijke ontwerp en de knoppen uit Windows 8. Hierdoor kun je het menu helemaal naar je eigen smaak aanpassen.
Ook voegt de Windows 10 download met Cortana spraakherkenning toe, evenals de nieuwe browser Edge. Een belangrijk kenmerk is dat Windows 10 op alle platformen werkt: niet alleen op PC’s, maar ook op smartphones, tablets en de Xbox One. Daardoor kun je bijvoorbeeld programma’s op je PC aansturen met je telefoon.
Onze featurespecial licht alle nieuwe functies toe, ook hebben we geschreven wat we niet willen zien in Windows 10.
Windows 10 Download

Beschikbaarheid

Windows 10 is vanaf vandaag een jaar lang gratis beschikbaar voor gebruikers van Windows 7 en 8. Na dat jaar zal het besturingssysteem gratis blijven voor hen die het al hebben geïnstalleerd. Gebruikers die na 29 juli 2016 willen overstappen, zullen voor Windows 10 moeten betalen. De software is in 190 landen te downloaden.
Microsoft zal het besturingssysteem geleidelijk verspreiden. Het kan dus zijn dat je je wel hebt aangemeld voor de Windows 10 download, maar dat deze nog niet op je PC is gestart. Dit kan ook komen doordat de lancering van het besturingssysteem voor een enorme toename van het internetverkeer zorgt.
Uiteraard zal XGN Windows 10 uitgebreid onder de loep nemen. Onze review volgt zo snel mogelijk!