Wat worden de gratis PS Plus games van oktober 2021?

Article
woensdag, 22 september 2021 om 16:00
alan wakef1632208285
De afgelopen maanden zijn we lekker verwend met zo'n beetje elke maand een gratis PlayStation 5 game en regelmatig een game die vers van de pers was. Gaat Sony deze trend doorzetten in de gratis PS Plus games van oktober 2021? Wij doen een voorspelling rondom de gratis games van komende maand!

Alan Wake Remastered

De komende maand komt het avontuur van Alan Wake opnieuw uit met aangepaste graphics zodat de horror op de nieuwe platformen nóg intenser is. De game komt verbazingwekkend genoeg precies op de dag dat de nieuwe lichting gratis PS Plus games voor oktober 2021 voorbij komt. Op oktober brengt Remedy de game naar de pc, Xbox Series X, Xbox One, PlayStation 4 en PlayStation 5.
Dat is natuurlijk de uitgelezen kans voor Sony om PlayStation gebruikers kennis te laten maken met de eerste game in het universum van Control. Die game kwam eerder al gratis naar de PS Plus line-up van februari 2021 en bevatte een heel aantal links met het verhaal van de game rondom de schrijver Alan Wake. Wij verwachten dat Alan ook gratis voorbij komt en dan wel de PS4 én PS5 versie.
hell let loosef1632992772

Hell Let Loose

Een game die volgens de geruchtenmolen gratis wordt is Hell Let Loose. De 50 versus 50 multiplayer Tweede Wereldoorlog game kwam al in 2019 uit voor pc, maar komt nu in een verbeterde vorm naar de consoles. De releasedatum zou het een waarschijnlijke kandidaat maken voor een gratis PS Plus game, maar nog opvallender is het gebrek aan een mogelijkheid om de game via je PlayStation te pre-orderen.
Als deze game samen met Alan Wake Remastered naar de PS Plus line-up van oktober 2021 komt, dan zou Sony zichzelf weer overtreffen wat betreft releasegames. Er is namelijk nog geen maand geweest dit jaar waarin maar liefst twee releasegames in de gratis PS Plus line-up zaten!
yakuza kiwami 2 screenshots 01f1575543346

Yakuza Kiwami 2

Al in november 2018 bracht Sony Yakuza Kiwami gratis naar de PS Plus line-up. Nu we bijna drie jaar verder zijn en er alweer een tweed game in de nieuwe opzet van de Yakuza franchise verschijnt, is het hoog tijd om de oude verhaallijn rondom Kiryu nog een keer in het zonnetje te zetten. Yakuza Kiwami 2 zou bovendien een mooie opzet vormen om uiteindelijk de Yakuza Remastered Collection en natuurlijk Like a Dragon onderdeel van de gratis line-up te maken.

PS Plus games van oktober 2021 vervangen die van september 2021

De gratis games van oktober worden naar verwachting komende week onthuld. Vanaf dat moment begint het aftellen voordat ze gratis worden op 5 oktober 2021. De huidige gratis games van september zijn tot en met 4 oktober te downloaden voor PlayStation bezitters.