Wat we verwachten van het tweede deel van Lupin

Article
zaterdag, 27 februari 2021 om 11:00
rsz al 101 unit 02663f1623402604
Lupin kwam als een vloedgolf over Netflix heen. Dat kan ook niet echt een verrassing zijn. Met uitstekend acteerwerk, een intrigerend plot en maar vijf afleveringen om doorheen te werken was er weinig reden om de serie níet te kijken. Het eerste seizoen heeft terwijl we dit schrijven een 8,3 op Meta Critic en een 9.3 op Rotten Tomatoes! Het tweede deel is ook al in aantocht. Daarom dachten wij dat het een goed idee was om onze verwachtingen op een rijtje te zetten.
Uiteraard bevat dit artikel spoilers. Heb je de serie nog niet gelezen? Stop dan hier met lezen! Je kan altijd nog terug komen!

Wat voor de hand ligt

Laten we beginnen met wat voor de hand ligt. Het tweede deel zal de afsluiter zijn van de serie, dus we hebben allemaal een donkerbruin vermoeden dat er een aantal dingen gaan gebeuren. Deze dingen gaan we niet uitgebreid bespreken, omdat het ons niet echt interessant leek. Maar laten we ze wel even kort aanhalen.
De onschuld van Assanes vader, Babakar, wordt bewezen. De hele serie werkt hier naartoe. En aangezien er geen derde deel gepland is, kunnen we er vanuit gaan dat dit gaat gebeuren. In hetzelfde straatje is de ontmaskering van Hubert Pellegrini. Tenslotte zal Raoul leren over zijn vaders misdaden. Aangezien hij net gekidnapt is, kunnen we daar nauwelijks nog omheen.

Juliette kiest een kant

Nadat Juliette Pellegrini aan haar vader vertelde wie de ketting gestolen heeft lijkt het er misschien op dat ze al een kant gekozen heeft. Maar niets is minder waar. Ze twijfelt duidelijk nog over wat ze moet doen. Dit komt omdat ze niet helemaal blind is voor de man die Hubert is, maar er op het moment nog voor kiest dat niet te zien.
Als ze uiteindelijk gedwongen wordt haar ogen te openen zal ze een definitief besluit moeten maken. Staat ze aan de kant van haar vader, die ze lief heeft en die centraal staat in haar hele leven? Misschien rationaliseert ze dat ze er tegen deze tijd te diep in zit, en er niet meer echt uit kan klimmen. Aan de andere kant was er wel die scène waarin Juliette aan Assane vertelt dat ze gevoelens voor hem heeft. En de rol die haar familie speelde in zijn vaders zelfmoord kan ook niet gemakkelijk zijn op haar geweten.
De kant die Juliette Pellegrini kiest zal een belangrijk punt zijn in het plot van het tweede deel. Ze kan Assane op het juiste moment uit de brand helpen, of een overwinning met hoge snelheid omzetten in een vernederend verlies. Maar welke kant kiest ze?

Assane's moeder

Er is een sterke suggestie dat Assane's moeder dood is. Maar dat wordt nooit in zoveel woorden gezegd. En in een serie vol intrige en mysterie is dat zelden toeval. Wij twijfelen er daarom niet over dat zij een belangrijke rol zal spelen in het tweede deel.
Wat weten we eigenlijk over haar? Erg weinig. Als Babakar Assane's huiswerk na aan het kijken is en vindt dat het slordig is zegt hij: "Wat zou je moeder wel niet denken?" Het lijkt er daarom op dat ze een intelligente vrouw is. Daarnaast weten we alleen dat ze niet mee kwam naar Frankrijk toen vader en zoon Senegal verlieten.
Zelfs áls ze dood is vermoeden we dat Assanes moeder een rol zal spelen in de serie. Babakars aanwezigheid was ook sterk te voelen in het eerste deel, en die heeft zichzelf vijfentwintig jaar voor de eerste aflevering van kant gemaakt. Maar wat Assane's moeders rol zal zijn, daar kunnen we alleen naar raden...
lupin netflixf1612173055

Benjamin zet zijn voet neer

Benjamin Ferrel, Assanes trouwe vriend, is in een zekere zin Assanes geweten. Als Assane het gevoel heeft dat hij belangrijkere dingen aan het hoofd heeft dan de verjaardag van zijn zoon, wijst Benjamin hem erop dat dat is hoe Pellegrini wint. Als Assane zichzelf op wil laten sluiten smeekt Benjamin hem dat niet te doen. En ondanks dat zijn advies met regelmaat genegeerd wordt blijft Benjamin trouw.
Maar wat als Assane te ver gaat? We vermoeden dat Benjamin stappen zal ondernemen om te doen wat het beste is voor zijn vriend. Zelfs als dat betekent dat hij naar de politie moet. Waarschijnlijk zal de meesterdief dit aanvankelijk zien als een verraad, maar Benjamin ziet geen andere optie. Alleen zo kan hij zijn vriend redden. En als hij daarvoor hun vriendschap op moet offeren, accepteert hij dat.

Assane geeft misdaad op

Claire zei het al; Assane heeft het meermaal beloofd, en elke keer meent hij het. Toch is er iets in hem dat Assane steeds weer terug op het slechte pad zet. Het is een vicieuze cirkel die uiteindelijk teveel werd voor hun relatie.
Maar blijft dat wel zo? Misschien is het hele gebeuren rondom zijn vader en Pellegrini wel de reden dat hij zijn mantel niet op kon hangen. En als het dan klaar is? Misschien is het dan eindelijk de tijd om dat leven achter zich te laten.
Niet dat we denken dat dit betekent dat hij en Claire weer samen moeten zijn, of dat zijn misdaden vergeven moeten worden. Assanes losse vingers hebben vele slachtoffers achtergelaten, en lang niet allen zijn boeven. Clair lijdt er al haar hele leven onder. En zelfs de bewakers van het Louvre hadden, voor zover wij weten, niemand iets misdaan. Zijn relatie met Claire is permanent beschadigd, en hij mag best een tijdje achter de tralies. Maar niet zonder Hubert met zich mee te nemen.

Sherlock Holmes?

Wisten jullie dat Sherlock Holmes een terugkerend personage is in de verhalen van Arsène Lupin? Toegegeven, de advocaten van Sir Doyle stelden dit niet zo op prijs, dus de naam werd al gauw veranderd. Het is nu de totaal andere en compleet onherkenbare Herlock Sholmes. Ohh copyright...
Maar dat neemt de rol van 's werelds beste detective niet weg uit de serie. Hij en Arsène hebben een complexe relatie van mutuele respect, rivaliteit en vijandigheid. Wij denken daarom dat er een vergelijkbaar personage zal zijn in Lupin.
Het zou kunnen dat de rol vervuld wordt door Youssef Guedira. Hij is, ondanks het tegenwerken van de commissionaris en de ridicule van zijn collega's, erin geslaagd Assane te vinden. Maar hij is toch niet helemaal de superdetective die we verwachtten. Aan de andere kant, Assane heeft ook duidelijk fouten gemaakt. Als we gelijk hebben zal Youssefs rol alleen maar groeien. We vermoeden dat Guedira zal inzien wat Assane aan het doen is, waarna hij besluit de dief te helpen. Waarschijnlijk nadat Assane belooft dat hij zichzelf na afloop over zal geven.

Conclusie

Dit waren vijf dingen die wij verwachten van het tweede deel van Lupin. Slaan we alle spijkers op hun kop, of slaan we volledig mis? Antwoord op deze vraag zal niet lang op zich laten wachten. Het tweede deel van de Netflix-serie verschijnt in de tweede helft van dit jaar. Wij kunnen niet wachten!
3k4d1 lupin s2 poster 600

Populair Nieuws