Warcraft film wiki - 5 dingen die je moet weten!

Article
woensdag, 01 juni 2016 om 17:47
xgn google image
Het wachten is bijna over. Vanaf 2 juni is de film waar film en game bij elkaar komen te zien in de bioscoop. We hebben het over Warcraft: The Beginning. Maar voor het zover is moet je eerst het één en ander over de film weten. Lees in deze Warcraft film wiki vijf dingen die je waarschijnlijk nog niet wist!
The Horde tegen The Alliance, een eeuwigdurende strijd. In 1994 begon de strijd in Warcraft: Orcs & Humans en deze is vandaag de dag nog steeds gaande. In de Warcraft Movie zien we hoe The Horde, een leger van Orcs geleid door Gul'Dan, een nieuw onderkomen moeten vinden om te leven. Via een portaal komen ze in het land Azeroth waar koning Llane regeert.
Regisseur Duncan Jones is het brein achter de verfilming. Na het maken van de Source Code (2011) en Moon (2009) heeft de jonge filmmaker alles op alles gezet om een goede verfilming van de populaire Warcraft reeks te maken. De afgelopen tijd heb je bij XGN.nl veel kunnen lezen over zijn nieuwe film. Maar waarschijnlijk ben je nog niet op de hoogte van alle feiten die in deze Warcraft film wiki worden verteld.

5. Het is pas het begin

Waarschijnlijk is het langs je heen gegaan, maar de Warcraft Movie heeft zijn titel veranderd. Toen Blizzard bekendmaakte dat er een film over het Warcraft universum aan zat te komen, was de gegeven titel "Warcraft". Afgelopen februari bleek dat dit slechts een werktitel was. De Warcraft Movie werd vanaf toen gepromoot als "Warcraft: The Beginning"
Wat betekent dit nu voor de film vraag je jou wellicht af. De kans is erg aannemelijk dat de film een eerste deel is van een trilogie. Met nog twee legendarische spellen (Warcraft II & III), zonder verfilming, zit er zeker een driedelig verhaal aan te komen. Of dat een slimme zet is van Blizzard valt over te speculeren.

4. De wereld van Warcraft

Vrijwel alle personages uit de film zijn gebaseerd op karakters uit de Warcraft spellen. Van King Llane, koning van het koninkrijk van Azeroth, tot Durotan, leider van de Frostwolves clan, is het verhaal opgebouwd met alleen maar bekende namen.
Ook de locaties uit de film zijn herkenbaar. Het kasteel in Stormwind, Hellfire Peninsula in Draenor of de Kirin Thor zijn belangrijke plekken uit de film. Mocht je al bekend zijn met de spellen dan zul je tijdens het kijken van de Warcraft Movie veel herkenningspunten tegenkomen.

3. Echte Orcs

Dat CGI vandaag de dag een grote rol speelt in de filmindustrie is niets nieuws. Na het succes van The Jungle Book is de lat erg hoog gelegd op het gebied van special effects en animatie. Ook Warcraft: The Beginning gaat mee met de hype. Van de 160 miljoen dollar aan productiebudget is het meeste aan animatiewerk besteed.
Dit is misschien wel het beste te zien door een kijkje te nemen naar de Orcs uit de film. Voor alle Orcs zijn echte acteurs gebruikt. Via bodymotion-capture zijn de bewegingen vastgelegd. Het meeste werk is gestoken in het maken van de hoofden en gezichtuitdrukkingen van de Orcs. Via speciale helmen zijn de gezichten en slagtanden perfect uit de verf gekomen.

2. Handen in het haar

Niet alleen de bewegingen en uitdrukking zijn goed neergezet in de Warcraft Movie. Ook de visuele effecten hebben zichzelf wederom bewezen in de film. George Lucas' studio ILM is verantwoordelijk voor de visuals in de film. Van de ontploffingen tot het lichtinval overal zit een idee en een gedreven team achter.
Het gaat zelfs nog een stapje verder. Volgens Duncan Jones is haar het moeilijkste om te animeren. Voor de productie van de film is daarom speciale software ontworpen om de beweging van het haar van de Orcs te maken. De software, genaamd Haircraft, is ook gebruikt voor Sully uit Monsters Inc.

1. Alles is echt

Net als het gebruik van acteurs voor de Orcs worden de stunts door de acteurs zelf gedaan. Paula Patton, vrouw van zanger Robin Thicke, speelt Garona in de film en heeft voor geen enkele scène een stand-in gebruikt. Daarnaast zijn de zware harnassen die worden gedragen en de zwaarden die worden gebruikt, niet gemaakt van schuimrubber of plastic, maar zijn ze echt.
Ook zijn alle decors nagebouwd in de stijl van de spellen. Tot in de kleinste details zie je elementen uit World of Warcraft terugkomen. Denk hierbij aan de namen van winkeltjes, kraampjes of routes. De liefhebbers van de spellen zullen heel veel gelijkenissen gaan zien in de film.
Warcraft: The Beginning draait vanaf 2 juni in de Nederlandse bioscopen in 3D en IMAX 3D. Lees ook onze Warcraft film review.

Populair Nieuws