Vijf dingen die je moet weten over de Total War Warhammer 2 release

Article
zondag, 23 juli 2017 om 14:15
xgn google image
De Total War Warhammer 2 release laat niet heel lang meer op zich wachten. Over twee maanden moet de game al in de schappen liggen. Daarom lijkt het ons tijd om vijf dingen te noteren die je echt moet weten voordat je de game gaat spelen.

5. De releasedatum

De Total War Warhammer 2 release staat gepland op 28 september van dit jaar en daarmee is het een vrij snel vervolg op de originele Total War Warhammer. Dit spel kwam namelijk op 24 mei van vorig jaar uit. De reden hierachter is het grote succes van de eerste game in combinatie met de toewijding van Creative Assembly, de ontwikkelaar.
CA heeft namelijk twee teams op deze Total War games gezet. Een team is verantwoordelijk voor de gehele trilogie die uitkomt in het Warhammer-universum en een team dat uitgebreid samenwerkt met Games Workshop, de ontwikkelaar bekend van Warhammer.
De game komt uit in drie verschillende versies waaronder de standaardversie, de limited edition en de Serpent God collectors edition. De laatstgenoemde komt uit in combinatie met sommige Warhammer-items, zoals een stenen puzzel en miniaturen.
115128

4. De map

De map van de nieuwe campaign zal waarschijnlijk iets groter zijn dan de map van Total War Warhammer. De map zal uit vier regio's bestaan waaronder Ulthuan, Naggaroth, Lustria en de Southlands. Op screenshots lijkt het erop dat de map wat gevuld is met meer details dan de map uit de eerste game.
De map bestaat uit grotere gebieden met water waardoor de focus iets meer komt te liggen op het zeevaren. Gevechten op zee kun je niet, zoals wel kon in Shogun 2 bijvoorbeeld, zelf uitvechten. De zeegevechten zullen net als bij het eerste deel door middel van auto-resolve uitgevochten worden. Wel heeft de ontwikkelaar meer stormen toegevoegd waardoor het wat uitdagender wordt om je op zee te begeven.
Lustria is waarschijnlijk de regio waar de fans het meeste naar uitkijken, deze regio wordt in trailers dan ook het meeste vertoond en dat is niet zonder reden. Lustria is namelijk een jungle waarin meerdere vijandige dinosaurussen te vinden zijn die onder controle zijn van de Lizardmen.
115129

3. De rassen

De Total War Warhammer 2 release bestaat uit vier nieuwe speelbare rassen, dit zijn de High Elves, Dark Elves en de Lizardmen. Deze rassen zullen allen hun eigen territorium met hand en tand verdedigen terwijl zij altijd op zoek zijn naar het overnemen van andere regio's.
De Lizardmen zijn het oudste ras in het Warhammer-universum, ze zijn dan ook de eerste creaties van de Old Ones. Mede daardoor is dit ras een trouwe volger van de Old Ones. De Lizardmen zijn reptielen met menselijke trekjes en zijn zeker niet te onderschatten omdat ze misschien wel de sterkste tovenaren van het universum hebben.
De High Elves zijn directe nakomelingen van de Old Ones en hebben als opdracht gekregen om te waken over alle andere rassen. Hun liefde voor politiek zal je terugzien in de campaign doordat ze diplomatie over geweld verkiezen en dus niet vaak het gevecht zullen opzoeken. De High Elves zullen een betrouwbare handelspartner zijn maar vergis je niet, ze laten niet met zich sollen.
Het derde ras is het ras van de Dark Elves, in veel aspecten het tegenovergestelde van de High Elves. In plaats van de diplomatieke manier regelen de Dark Elves het liever via de harde hand. Ben je het niet met hen eens of wil je iets anders doen dan zij dat willen? Maak je maar klaar voor een paar grote veldslagen.
De laatste groep zijn de Skaven en hier is nog niet veel over naar buiten gebracht door CA. Dit ras bestaat uit menselijke ratten die er vrij schattig en grappig uitzien. Maar daar zit net het probleem, ze zijn juist het tegenovergestelde, de Skaven bestaan uit pure haat en afgunst naar andere rassen. Misschien dat de fans daarom het meeste uitkijken naar dit ras in de Total War Warhammer 2 release.
115136

2. De Vortex Campaign

De Vortex Campaign is een campaign die niet draait om het veroveren van verschillende territoria, althans, niet volledig. De Vortex is een gigantische magische 'tornadostorm' die alle magie, vooral de kwade magie van Chaos, uit de wereld haalt. Er is alleen één probleem in deze campaign, de Vortex faalt in zijn taak en de crisis breekt uit.
De campaign draait om het uitvoeren van verschillende rituelen waardoor je de Vortex weer probeert te laten functioneren, of juist dat wil tegenwerken. Elk ras kijkt natuurlijk anders tegen de Vortex aan en met die insteek start je de campaign. De ontwikkelaar meldt dat dit concept leidt tot een catastrofale end-game dat de Warhammer-wereld volledig om kan gooien.
115138

1. De megacampaign

Sinds de aankondiging van de eerste Total War Warhammer is het uiteindelijke doel van Creative Assembly geweest om de trlogie van de spellen aan elkaar te linken. De eerste stap hierbij komt met Warhammer 2 want er komen twee van zulke 'megacampaigns'.
De eerste megacampaign is een combinatie van de campaign van Total War Warhammer en de reguliere campaign van het aanstaande tweede deel. Deze enorme campaign zal beschikbaar komen via een gratis update voor de bezitters van zowel de eerste als tweede Warhammer Total War.
De tweede megacampaign zal iets later dan de Total War Warhammer 2 release uitkomen. Deze versie is een combinatie van de Vortex campaign en de originele campaign van het eerste deel. Oftewel, je kunt de Vortex redden of vernietigen op de map van het eerste spel.
De Total War Warhammer 2 release komt op 28 september uit voor PC.

Populair Nieuws