De High Elves mogen dan het toonbeeld van deugdelijkheid zijn, de Dark Elves zijn daar het tegenovergestelde van. Zij laten, zoals uitgever SEGA het omschrijft, de duistere kant van de ziel van de elven zien. In de trailer boven dit artikel kun je de Dark Elves met eigen ogen bekijken.

Total War Warhammer 2 trailer

De beelden laten de Dark Elves zien in hun duistere omgeving en ook komt de nodige magie om de hoek kijken. Deze soort elven wordt omschreven als manschappen die snel kunnen bewegen en terwijl ze dat doen geweldig hard uithalen naar de tegenstander.

Daarnaast zijn ze in staat om gehele verdedigende linies in een flits te doorbreken, ze worden door Murderous Prowess in staat gesteld om dit te doen. Aan de andere kant lijken ze niet de meest stabiele of samenhangende groepen, dat zou nog wel eens problemen kunnen geven op het slagveld als zij onder druk komen te staan.

Preview Total War Warhammer 2

Tijdens een twee uur durende hands-on konden wij alvast aan de slag met de game en in die tijd hebben we één gevecht voorbij zien komen. Hieruit kunnen wij voorzichtig concluderen dat het tweede deel voortborduurt op de originele Warhammer Total War. Maar SEGA en The Creative Assembly proberen verfrissing toe te passen door nieuwe rassen en omgevingen toe te voegen.

Naast deze toevoegingen zijn er een aantal features verbeterd en uitgebreid, op deze manier krijg je nog meer het gevoel van massale veldslagen krijgt. Opvallend tijdens de gameplaysessie waren de complexe gevechtsanimaties, zo liet Grymlog de zonnedraak alle hoeken van de kamer zien.

Total War Warhammer 2 wordt 28 september verwacht voor de PC.